Ζ. Μπορέλ: Οι ευρωτουρκικές σχέσεις επηρεάζονται από το Κυπριακό

Ζ. Μπορέλ: Οι ευρωτουρκικές σχέσεις επηρεάζονται από το Κυπριακό

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συζήτηση για την Τουρκία και τις ευρωτουρκικές σχέσεις είχαν οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενόψει της Συνόδου Κορυφής στις 24 και 25 Ιουνίου, ανέφερε ο ύπατος έκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, κατά τη συνέντευξη Τύπου μετά το πέρας του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων που πραγματοποιήθηκε στο Λουξεμβούργο.

Ακόμη, ο Μπορέλ σημείωσε ότι είχε συνομιλία με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Αττάλεια, πριν μεταβεί στο Λίβανο.

Παράλληλα, ο ύπατος εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης επισήμανε ότι οι σχέσεις της ΕΕ με την Τουρκία επηρεάζονται από τις εξελίξεις στο Κυπριακό και υπογράμμισε ότι η ΕΕ θα παρακολουθήσει προσεκτικά την κατάσταση στην Κύπρο, προσπαθώντας να δοθεί ώθηση στη συνέχιση των διαπραγματεύσεων που ξεκίνησαν στη Γενεύη.

«Πιστεύω ότι αυτή είναι καλή ευκαιρία να γίνει προσπάθεια για να βρεθεί λύση στο Κυπριακό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μπορέλ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή