Νέες αιματηρές συγκρούσεις φιλορώσων αυτονομιστών – στρατού στην ανατολική Ουκρανία

Νέες αιματηρές συγκρούσεις φιλορώσων αυτονομιστών – στρατού στην ανατολική Ουκρανία

Οι δύο πλευρές αλληλοκατηγορούνται για την παραβίαση της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός - Από το 2014 έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 13.000 άνθρωποι

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θάνατοι και τραυματισμοί αναφέρθηκαν στην ανατολική Ουκρανία χθες Δευτέρα, με τους φιλορώσους αυτονομιστές – οι οποίοι ελέγχουν τις περιφέρειες Ντανιέτσκ και Λουγκάνσκ στο Ντονμπάς, κατά μήκος των συνόρων με τη Ρωσία, από το 2014 – και την κυβέρνηση στο Κίεβο να αλληλοκατηγορούνται για την παραβίαση της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα σε ΜΜΕ, οι αυτονομιστικές δυνάμεις ανέφεραν πως υπέστησαν τέσσερις απώλειες και ότι υπήρξαν άλλοι πέντε τραυματισμοί στο βορειοδυτικό τμήμα του Ντανιέτσκ, του ενός προπυργίου τους, όταν κυβερνητικά στρατεύματα άνοιξαν πυρ.

Από την πλευρά του ο ουκρανικός στρατός κατηγόρησε τους αυτονομιστές πως παραβίασαν πρώτοι τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός ανοίγοντας πυρ με ολμοβόλα και αντιαρματικά κοντά στην Κρασνογκορίβκα.

Είναι αδύνατον να εξακριβωθεί από ανεξάρτητες πηγές ποια εκδοχή ισχύει.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ, η μακρά ένοπλη σύρραξη στην ανατολική Ουκρανία έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 13.000 ανθρώπους. Φέτος έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 90 άνθρωποι, ανάμεσά τους άμαχοι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, dpa

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή