Euro 2020: Το tweet του Ζάεφ για την ομάδα της «Μακεδονίας» χωρίς το «Βόρεια»

Euro 2020: Το tweet του Ζάεφ για την ομάδα της «Μακεδονίας» χωρίς το «Βόρεια»

Στο στάδιο του Άμστερνταμ για να παρακολουθήσει τον αγώνα της χώρας του με την Ολλανδία βρέθηκε ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, συνοδευόμενος από τον Ολλανδό πρωθυπουργό, Μαρκ Ρούτε

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο στάδιο του Άμστερνταμ για να παρακολουθήσει τον αγώνα της χώρας του με την Ολλανδία βρέθηκε ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, συνοδευόμενος από τον Ολλανδό πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε. 

Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός – αν και τις προηγούμενες ημέρες διαβεβαίωνε την ελληνική κυβέρνηση ότι θα επιλυθεί άμεσα το θέμα με την ονομασία της εθνικής στο Euro, «τη βάση της Συμφωνίας των Πρεσπών και των κανόνων και παραδόσεων της UEFA» – έκανε μία ανάρτηση μέσα από το γήπεδο στα social media, σύμφωνα με την οποία το ζήτημα παραμένει. 

«Σήμερα βρίσκομαι στο στάδιο του Άμστερνταμ και δίνω την ισχυρή μου υποστήριξη στην εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Μακεδονίας» έγραψε μεταξύ άλλων ο Ζάεφ, ο οποίος παρέλειψε να αναφέρει το «Βόρεια».

Για τα επίμαχα αρχικά στις φανέλες των ποδοσφαιριστών της Βόρειας Μακεδονίας αλλά και για τις πρόσφατες προκλητικές αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης του προέδρου της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας, Μουάμεντ Σεϊντίνι, υπήρξαν αντιδράσεις τόσο του υφυπουργού Αθλητισμού της Ελλάδας, Λευτέρη Αυγενάκη, όσο και της ΕΠΟ προς την UEFA, αλλά και επιστολή διαμαρτυρίας του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια προς τον ομόλογό του της Βόρειας Μακεδονίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή