Ισραήλ: Ακόμη περιμένουν τον Νετανιάχου να μετακομίσει από την πρωθυπουργική κατοικία

Ισραήλ: Ακόμη περιμένουν τον Νετανιάχου να μετακομίσει από την πρωθυπουργική κατοικία

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την απομάκρυνση του Μπέντζαμιν Νετανιάχου από την επίσημη πρωθυπουργική κατοικία περιμένουν άπαντες στο Ισραήλ, με τον ίδιο να τονίζει πως θα το πράξει έως τις 10 Ιουλίου, σχεδόν ένα μήνα μετά την αλλαγή σελίδας στην ηγεσία της χώρας.

Διαβάστε ακόμη: Η στιγμή που ο Νετανιάχου κάθεται στη λάθος καρέκλα (βίντεο)

Ωστόσο, ο τέως πρωθυπουργός δέχεται έντονη κριτική, με την πλειοψηφία των ΜΜΕ και των αντίπαλων κομμάτων να τον κατηγορούν πως μεταχειρίζεται τα κρατικά προνόμια ως ιδιωτική ιδιοκτησία.

Παράλληλα, σχολιάζουν πως αυτή η καθυστέρηση είναι άλλος ένας τρόπος υπονόμευσης της νομιμότητας της νέας κυβέρνησης που ορκίστηκε πριν από μια εβδομάδα.

Σε κοινή τους δήλωση, ο νέος πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ και ο Νετανιάχου συμφώνησαν ότι ο τελευταίος θα απομακρυνθεί έως τις 10 Ιουλίου και ότι δεν θα πραγματοποιηθούν άλλες δημόσιες εκδηλώσεις στον χώρο μέχρι τότε. Ο Μπένετ θα αρχίσει να χρησιμοποιεί την κατοικία από την επόμενη μέρα.

Το Σάββατο το βράδυ, διαδηλωτές εμφανίστηκαν με ένα φορτηγό με την ένδειξη «Υπουργός Εγκλήματος» γραμμένο στο πλάι του. «Παραγγέλνουν φαγητό, άνθρωποι έρχονται να τους επισκεφθούν, κανείς δεν ξέρει πότε θα φύγει», δήλωσε ένας από τους διοργανωτές και πρόσθεσε: «Αποφασίσαμε να έρθουμε με το φορτηγό μας και είμαστε έτοιμοι να τον βοηθήσουμε ανά πάσα στιγμή».

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα, κατά τη διάρκεια παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην Κνεσέτ, ο Μπέτζαμιν Νετανιάχου κάθισε εκ νέου στην πρωθυπουργική καρέκλα της ισραηλινής βουλής, με το βίντεο να κάνει το γύρο του διαδικτύου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή