Τουρκικό εμβόλιο Covid: Ξεκίνησε η τρίτη φάση των δοκιμών

Τουρκικό εμβόλιο Covid: Ξεκίνησε η τρίτη φάση των δοκιμών

Μέχρι στιγμής, η Άγκυρα χορηγεί στους πολίτες εμβόλια της Sinovac, και των Pfizer/BioNTech, ενώ ενέκρινε για επείγουσα χρήση το ρωσικό Sputnik V

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Τουρκία μπήκε σήμερα στην τρίτη φάση των δοκιμών για το εμβόλιο που αναπτύσσει κατά της Covid-19, το οποίο έχει ονομαστεί «Turkovac» από τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος δήλωσε πως το εν λόγω σκεύασμα θα είναι διαθέσιμο για χρήση μέχρι το τέλος του έτους.

Μέχρι στιγμής, η Άγκυρα χορηγεί στους πολίτες εμβόλια που έχουν αναπτυχθεί από την κινεζική Sinovac, καθώς και εκείνα των Pfizer/BioNTech. Επιπλέον, η Τουρκία ενέκρινε για επείγουσα χρήση το ρωσικό Sputnik V. Το εμβόλιο μπορούν να κάνουν άτομα άνω των 25 ετών.

«Δεν είναι ακόμη σαφές για πόσο καιρό ακόμη θα συνεχιστεί η πανδημία καθώς και το πόσες μεταλλάξεις θα υπάρξουν. Είναι κρίσιμης σημασίας να έχουμε το δικό μας εμβόλιο κατά της νόσου», ανέφερε ο Ερντογάν, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης με αφορμή τον εμβολιασμό του πρώτου εθελοντή της τρίτης φάσης των δοκιμών του τουρκικού εμβολίου, το οποίο χρησιμοποιεί έναν ανενεργό ιό.

Σημειώνεται ότι η Τουρκία έχει επιταχύνει σε μεγάλο βαθμό τους εμβολιασμούς κατά της  Covid, διαθέτοντας περισσότερα από 1 εκατ. εμβόλια ημερησίως και φέρνοντας ελπίδες για ανάκαμψη της οικονομίας και του τουριστικού τομέα.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή