Βρετανία: Τον Αύγουστο η χαλάρωση των περιορισμών στα ταξίδια για τους πλήρως εμβολιασμένους

Βρετανία: Τον Αύγουστο η χαλάρωση των περιορισμών στα ταξίδια για τους πλήρως εμβολιασμένους

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον Αύγουστο θα μπορέσουν οι Βρετανοί που είναι πλήρως εμβολιασμένοι κατά του κορωνοϊού να ταξιδέψουν σε περισσότερες από 150 χώρες –μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα- χωρίς να χρειάζεται να μπουν σε καραντίνα κατά την επιστροφή τους.

Διαβάστε επίσης

Τουρισμός: Ryanair κατά Λονδίνου ενόψει καλοκαιριού

Σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg, η βρετανική κυβέρνηση θα εγκρίνει τη σχετική πολιτική τις επόμενες ημέρες, ουσιαστικά ανοίγοντας τον δρόμο για να κάνουν διακοπές οι Βρετανοί σε δημοφιλείς προορισμούς της Ευρώπης αλλά και στις ΗΠΑ.

Ωστόσο, οι αλλαγές δεν αναμένεται να ισχύσουν πριν από τον Αύγουστο. Και έως τότε, η λεγόμενη πράσινη λίστα, με τους προορισμούς στους οποίους οι Βρετανοί μπορούν να ταξιδέψουν χωρίς καραντίνα, αναμένεται να παραμείνει μικρή. Η αναθεώρηση της λίστας θα γίνει αυτή την εβδομάδα.

Η Ελλάδα, όπως και 166 άλλοι προορισμοί, βρίσκονται στην πορτοκαλί λίστα, κάτι που σημαίνει ότι οι Βρετανοί πρέπει να περάσουν 10 ημέρες σε κατ΄ οίκον καραντίνα κατά την επιστροφή τους. Οι λίστες του λεγόμενου συστήματος «φωτεινού σηματοδότη» του Ηνωμένου Βασιλείου αναμένεται να αναθεωρηθούν την Πέμπτη, όμως οι αξιωματούχοι δεν περιμένουν κάποιες σημαντικές προσθήκες στην πράσινη λίστα.

Πηγή: moneyreview.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή