ΚΟΣΜΟΣ

Ενθουσιασμός στην Ιαπωνία για τη γέννηση δίδυμων πάντα σε ζωολογικό κήπο του Τόκιο (εικόνες)

Το ευχάριστο αυτό γεγονός προκάλεσε την αντίδραση ακόμη του κυβερνητικού εκπροσώπου

Ενθουσιασμός στην Ιαπωνία για τη γέννηση δίδυμων πάντα σε ζωολογικό κήπο του Τόκιο (εικόνες)

Η Σιν Σιν, ένα θηλυκό πάντα του ζωολογικού κήπου Ουένο στο Τόκιο, γέννησε δίδυμα κατά τη διάρκεια της νύχτας που πέρασε, με το γεγονός αυτό να προκαλεί αντίδραση ακόμη και από τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης της Ιαπωνίας.

Ο ζωολογικός κήπος Ουένο είχε να δει γεννητούρια πάντα από το 2017 που γεννήθηκε η Σιάνγκ Σιάνγκ ενώ είναι η πρώτη φορά που γεννήθηκαν δίδυμα πάντα στον ζωολογικό κήπο. Μάλιστα, η ανακοίνωση στις αρχές του Ιουνίου για τη νέα εγκυμοσύνη της Σιν Σιν είχε ήδη γίνει πρωτοσέλιδο στην Ιαπωνία. 

Ενθουσιασμός στην Ιαπωνία για τη γέννηση δίδυμων πάντα σε ζωολογικό κήπο του Τόκιο (εικόνες)-1

Το ένα από τα μικροσκοπικά μωρά, το οποίο έχει βάρος 124 γραμμάρια, μπήκε σε θερμοκοιτίδα, διευκρίνισε εκπρόσωπος του ζωολογικού κήπου σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Ενθουσιασμός στην Ιαπωνία για τη γέννηση δίδυμων πάντα σε ζωολογικό κήπο του Τόκιο (εικόνες)-2

Η Σιν Σιν «είναι καλά στην υγεία της και ασχολείται με την φροντίδα του άλλου μωρού», πρόσθεσε.

Όταν τα πάντα γεννούν δίδυμα, συνήθως μεγαλώνουν μόνο ένα, «άρα οφείλουμε να διασφαλίσουμε ότι η μητέρα θα θηλάζει ένα το χρονικό διάστημα που το άλλο θα το έχουμε στην θερμοκοιτίδα», διευκρίνισε επίσης ο εκπρόσωπος του ζωολογικού κήπου.

Τα μωρά θα αλλάζουν τακτικά θέση, ώστε και τα δύο να επωφεληθούν του μητρικού θηλασμού.

Η γέννηση των διδύμων «είναι μια χαρούμενη είδηση», σχολίασε παράλληλα ο εκπρόσωπος της ιαπωνικής κυβέρνησης Κατσουνόμπου Κάτο.

Ενθουσιασμός στην Ιαπωνία για τη γέννηση δίδυμων πάντα σε ζωολογικό κήπο του Τόκιο (εικόνες)-3

Σήμερα υπάρχουν μόνον 1.800 γιγαντιαία πάντα στον κόσμο τα οποία ζουν στο φυσικό τους περιβάλλον, σε δάση μπαμπού σε ορεινές περιοχές της Κίνας, ένα συγκεκριμένο φυσικό περιβάλλον που εκλείπει, σύμφωνα με την περιβαλλοντική οργάνωση WWF.

Περίπου 600 ακόμη μέλη αυτού του απειλούμενου είδους ζουν σε ζωολογικούς κήπους σε όλον τον κόσμο.

Η Κίνα συνηθίζει να δανείζει μακροπρόθεσμα γιγαντιαία πάντα σε ξένες χώρες σε ένδειξη φιλίας, μια πρακτική που επονομάστηκε η «διπλωματία των πάντα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP