Τόκιο 2020: Τα στάδια και οι ολυμπιακές εγκαταστάσεις από ψηλά (βίντεο)

Τόκιο 2020: Τα στάδια και οι ολυμπιακές εγκαταστάσεις από ψηλά (βίντεο)

Το επιβλητικό Εθνικό Στάδιο της Ιαπωνίας, που θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες, κόστισε συνολικά 157 δισεκατομμύρια γεν (1,4 δισεκατομμύρια ευρώ) και διαθέτει 68.000 θέσεις

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απομένει ένας μήνας για την Τελετή Εναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο – θα αρχίσουν στις 23 Ιουλίου – και οι εργασίες στα στάδια και τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις προχωρούν με πυρετώδεις ρυθμούς. 

Το επιβλητικό Εθνικό Στάδιο της Ιαπωνίας, που θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020, κόστισε συνολικά 157 δισεκατομμύρια γιεν (1,4 δισεκατομμύρια ευρώ) και διαθέτει 68.000 θέσεις. 

Ωστόσο, παραπάνω από τις μισές κερκίδες του θα παραμείνουν άδειες λόγω της πανδημίας. 

Πρόσφατα, η κυβερνηση της χώρας αποφάσισε ότι σε κάθε αθλητικό χώρο θα επιτρέπεται να καλυφθεί μόνο το 50% της χωρητικότητας του αλλά ο αριθμός των φιλάθλων δεν θα υπερβαίνει τους 10.000 συνολικά.

Διαβάστε σχετικά: Τόκιο 2020: Ανώτατο όριο οι 10.000 θεατές στους Ολυμπιακούς

Ομως, όσοι τυχεροί Ιάπωνες κληρωθούν να δουν τους Ολυμπιακούς από τις κερκίδες, θα πρέπει να τηρούν τις αποστάσεις ασφαλείας και να είναι… ήσυχοι: θα πρέπει να αποφύγουν να… ακουμπούν ο ένας τον άλλον, άρα κομμένες οι χειραψίες και τα high-five με τα χέρια στον αέρα, ενώ δόθηκε και αυστηρή σύσταση κατά της δυνατής ομιλίας. Άρα θα είναι στο γήπεδο μεν, ήσυχοι δε. Ούτε λόγος φυσικά για κατανάλωση αλκοόλ, που απαγορεύεται διά ροπάλου.

Διαβάστε ακόμα: Τόκιο 2020: Οι Αγώνες των σιωπηλών φιλάθλων

Οι θεατές θα μπορούν να χειροκροτούν, αλλά δεν θα έχουν το δικαίωμα να πανηγυρίζουν και να έρχονται σε άμεση επαφή με άλλους θεατές. Θα απαγορεύεται επίσης, η προσπάθεια για ένα αυτόγραφο, όπως επίσης «να εκφράσουν λεκτική υποστήριξη», να κουνήσουν μια πετσέτα ή να συμμετάσχουν σε «οποιαδήποτε μορφή επευφημίας που ενδέχεται να δημιουργήσει πλήθος», όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή