Η Μπρίτνεϊ Σπίαρς θέλει πίσω τη ζωή της

Η Μπρίτνεϊ Σπίαρς θέλει πίσω τη ζωή της

Η Σπίαρς κατέθεσε μέσω βίντεο σε δικαστήριο του Λος Αντζελες, λέγοντας: «Το μόνο που θέλω είναι να πάρω πίσω τη ζωή μου».

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ. Μετωπική επίθεση εξαπέλυσε χθες ενόρκως η δημοφιλής τραγουδίστρια της ποπ Μπρίτνεϊ Σπίαρς, χαρακτηρίζοντας «κακοποιητική» τη δικαστική επιμέλεια που της επιβλήθηκε πριν από 13 χρόνια και η οποία όριζε τον πατέρα της ως κηδεμόνα και διαχειριστή της περιουσίας της.

Η Σπίαρς κατέθεσε μέσω βίντεο σε δικαστήριο του Λος Αντζελες, λέγοντας: «Το μόνο που θέλω είναι να πάρω πίσω τη ζωή μου». Η 39χρονη σταρ της ποπ δεν έχει δικαίωμα να τεκνοποιήσει και έχει υποβληθεί σε θεραπεία με το αντιψυχωσικό φάρμακο λίθιο, παρά τη θέλησή της. Ο πατέρας της απέκτησε την κηδεμονία της κατόπιν δικαστικής εντολής, το 2008, μετά την επείγουσα νοσηλεία της τραγουδίστριας σε ψυχιατρική κλινική. Η δικαστική εντολή ανανεώνεται έκτοτε.

Κατά την ειδική ακρόαση της Τετάρτης, για πρώτη φορά η Σπίαρς μίλησε σε δικαστική αίθουσα για την υπόθεσή της. Η εφέτης του Λος Αντζελες Μπρέντα Πένι ευχαρίστησε την τραγουδίστρια «για τα γενναία λόγια της» κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας. Η Σπίαρς διαθέτει πιστό κοινό οπαδών, οι οποίοι έχουν εγκαινιάσει από τις αρχές της δεκαετίας του 2010 δραστήρια εκστρατεία υπέρ της. Η τελεσίδικη απόφαση ενδέχεται, πάντως, να απαιτήσει πολύ χρόνο, με την κηδεμονία της, εν τω μεταξύ, να συνεχίζεται.

Η Μπρίτνεϊ Σπίαρς θέλει πίσω τη ζωή της-1
Υποστηρικτές της Μπρίτνεϊ Σπίαρς ζητούν την «απελευθέρωσή» της έξω από το δικαστήριο όπου εκδικάζεται η υπόθεσή της (φωτ. EPA).

Στην κατάθεσή της, η Σπίαρς είπε ότι θα προτιμούσε να παρέμενε για πάντα στο τηλέφωνο με τη δικαστή παρά να επιστρέψει στη ζωή της, όπου όλοι της λένε όχι. Η 39χρονη ζήτησε τη λήξη της κηδεμονίας, περιγράφοντας τη δικαστική απόφαση του 2008 «εξευτελιστική». «Σε μηνύματά μου στο Instagram λέω σε όλον τον κόσμο ότι είμαι καλά και χαρούμενη. Βρίσκομαι όμως σε κατάσταση άρνησης. Εχω τραυματισθεί ψυχικά. Δεν είμαι ευτυχισμένη. Δεν μπορώ να κοιμηθώ. Είμαι συνέχεια οργισμένη. Νιώθω κατάθλιψη. Κλαίω κάθε μέρα», είπε.

Η Σπίαρς έχει δύο παιδιά, ενώ έχει δηλώσει ότι επιθυμεί να παντρευτεί τον σύντροφό της και να αποκτήσει ακόμη ένα παιδί μαζί του. Οι όροι της κηδεμονίας δεν επιτρέπουν, ωστόσο, κάτι τέτοιο. Η τραγουδίστρια κατηγόρησε τον πατέρα της ότι δεν επέτρεψε την αφαίρεση εμφυτευμένης αντισυλληπτικής συσκευής σπιράλ. «Νιώθω σαν θύμα εκφοβισμού και αισθάνομαι εγκατάλειψη και μοναξιά. Μου αξίζουν τα ίδια δικαιώματα με όλον τον κόσμο, όπως να κάνω ένα παιδί, οικογένεια…», τόνισε, ενώ δήλωσε ότι ένιωσε υποχρεωμένη προς τους μάνατζερ να πραγματοποιήσει κοπιαστικές περιοδείες. Οσο για το λίθιο που της συνταγογράφησε ψυχίατρος καθ’ υπόδειξιν του πατέρα της, την έκανε να νιώθει ναυτία και σύγχυση: «Η κηδεμονία μού κάνει περισσότερο κακό παρά καλό».

Σύμφωνα με τους όρους της κηδεμονίας, η Μπρίτνεϊ Σπίαρς έχει πάψει να διαχειρίζεται τα οικονομικά της από το 2008. Η τραγουδίστρια είχε προκαλέσει την ανησυχία των φίλων της μετά το διαζύγιό της με τον Κέβιν Φεντερλάιν, το 2008, εξαιτίας της ιδιόρρυθμης συμπεριφοράς της, ενώ είχε εισαχθεί δύο φορές σε ψυχιατρική κλινική.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή