Ε.Ε.: Αποκλείστηκε το ενδεχόμενο Συνόδου με τον Βλαντιμίρ Πούτιν

Ε.Ε.: Αποκλείστηκε το ενδεχόμενο Συνόδου με τον Βλαντιμίρ Πούτιν

Στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. αποκλείστηκε σήμερα το ενδεχόμενο να οργανωθεί Σύνοδος με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, καθώς δεν εκπληρώνονται οι όροι και οι προϋποθέσεις για αυτό

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. αποκλείστηκε σήμερα το ενδεχόμενο να οργανωθεί Σύνοδος με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, καθώς δεν εκπληρώνονται οι όροι και οι προϋποθέσεις για αυτό, δήλωσαν αρκετοί ηγέτες μετά το πέρας της πρώτης ημέρας των εργασιών στις Βρυξέλλες.

Η καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, είπε σε δημοσιογράφους ότι έγινε «πολύ διεξοδική συζήτηση», η οποία «δεν ήταν εύκολη», όπως αναγνώρισε, μετά τη γαλλογερμανική πρόταση να οργανωθεί αυτή η σύνοδος. «Δεν κατέστη δυνατό να συμφωνήσουμε σήμερα ότι πρέπει να συγκαλέσουμε άμεσα σύνοδο», είπε.

«Προσδιορίσαμε ξανά ποιες είναι οι προϋποθέσεις με τις οποίες θα μπορέσουμε να συνεργαστούμε και να επικοινωνούμε πιο στενά με τη Ρωσία», πρόσθεσε η κυρία Μέρκελ.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Λιθουανίας, ο Γκιτάνας Ναουσέντα, εξήγησε ότι «είναι ακόμη πολύ νωρίς, διότι ως τώρα δεν βλέπουμε κάποια ριζική αλλαγή στη συμπεριφορά του Βλαντιμίρ Πούτιν».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή