ΗΠΑ: Στην εγκληματικότητα εστιάζουν οι Δημοκρατικοί

ΗΠΑ: Στην εγκληματικότητα εστιάζουν οι Δημοκρατικοί

Ο Τζο Μπάιντεν εξήγγειλε νέα χρηματοδότηση της αστυνομίας.

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στροφή μακριά από το κίνημα Black Lives Matter και το αίτημά του για στέρηση της χρηματοδότησης της αστυνομίας μοιάζει να πραγματοποιεί το Δημοκρατικό κόμμα, μετά την ομιλία του προέδρου Μπάιντεν την Τετάρτη με θέμα την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας. Η εθνική στρατηγική που παρουσίασε ο πρόεδρος περιλαμβάνει σκληρά μέτρα κατά της διακίνησης παράνομων όπλων, ενθαρρύνοντας παράλληλα τις αμερικανικές πόλεις να αξιοποιήσουν εκατοντάδες δισ. δολάρια για τον εκσυγχρονισμό των διωκτικών υπηρεσιών. 

Στη Νέα Υόρκη, ο Αφροαμερικανός συνταξιούχος αστυνομικός Ερικ Ανταμς είχε εξασφαλίσει σημαντικό προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις για τη δημαρχία, χάρη στη σκληρή γραμμή που δεσμεύθηκε να υιοθετήσει κατά της εγκληματικότητας. Η ομιλία του Μπάιντεν και η αρχικά καλή εμφάνιση του Ανταμς στις προκριματικές εκλογές του κόμματος οδηγούν τους Δημοκρατικούς σε αναθεώρηση της μέχρι στιγμής στάσης τους απέναντι στη δημόσια ασφάλεια. Η ηγεσία του κόμματος επιθυμεί τα ηγετικά στελέχη να δεσμευθούν τους ερχόμενους μήνες σε αύξηση της ομοσπονδιακής χρηματοδότησης αστυνομικών δυνάμεων, όπως προβλέπει το Αμερικανικό Σχέδιο Διάσωσης, νομοσχέδιο το οποίο κατέθεσαν οι Δημοκρατικοί και καταψήφισαν οι Ρεπουμπλικανοί στη Γερουσία. «Δεν είναι ώρα να στρέψουμε τις πλάτες στην αστυνομία», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος. Στα ανώτατα κλιμάκια των Δημοκρατικών έχει επικρατήσει πλέον η πεποίθηση ότι η εγκληματικότητα πρέπει να απασχολήσει κατά προτεραιότητα το κυβερνητικό έργο. 

Οι ενδιάμεσες εκλογές του 2022, υποστηρίζουν πολλοί Δημοκρατικοί, πρέπει να εμφανίσουν το κόμμα υπέρ της αστυνομίας, του νόμου και της τάξης. Ο πρόεδρος Μπάιντεν δεν έχει, ωστόσο, εγκαταλείψει τα σχέδιά του για ριζική αστυνομική μεταρρύθμιση, με στόχο την αντιμετώπιση φαινομένων ρατσιστικής βίας και διακρίσεων εις βάρος μειονοτήτων. Στην ομιλία του δεσμεύθηκε να ζητήσει τη χρηματοδότηση κοινωνικών προγραμμάτων αντιμετώπισης της βίας στις υποβαθμισμένες συνοικίες και την υιοθέτηση συνεκτικής στρατηγικής περιορισμού της εγκληματικότητας. Η ηγεσία του Δημοκρατικού κόμματος, όμως, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου, έχει απορρίψει τις εκκλήσεις ακτιβιστών για δραστική μείωση του προϋπολογισμού αστυνομικών υπηρεσιών και την απόδοση των κεφαλαίων αυτών σε κοινωνικά προγράμματα. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή