Αδεια για διαστημικά ταξίδια στην Virgin Galactic

Αδεια για διαστημικά ταξίδια στην Virgin Galactic

Την πολυπόθητη άδεια να μεταφέρει επιβάτες στο διάστημα πήρε η Virgin Galactic, η «διαστημική» εταιρεία του σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον, από την Ομοσπονδιακή Αρχή Αεροπλοΐας των ΗΠΑ

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πολυπόθητη άδεια να μεταφέρει επιβάτες στο διάστημα πήρε η Virgin Galactic, η «διαστημική» εταιρεία του σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον, από την Ομοσπονδιακή Αρχή Αεροπλοΐας των ΗΠΑ (US Federal Aviation Administration). 

Η σημερινή απόφαση στην ουσία κάνει πραγματικότητα το όνειρο του εκκεντρικού επιχειρηματία που ξεκίνησε να οραματίζεται τα διαστημικά ταξίδια το 2004 και άρχιζε να κατασκευάζει και το κατάλληλο αεροσκάφος για αυτό τον σκοπό. 

Το SpaceShipTwo, το διαστημικό επιβατικό σκάφος της Virgin Galactic, ολοκλήρωσε τον προηγούμενο μήνα με επιτυχία την πρώτη επανδρωμένη διαστημική πτήση και προσγειώθηκε από τους δύο πιλότους με ασφάλεια.

Το SpaceShipTwo μπορεί να φιλοξενήσει έξι επιβάτες και ήδη όλες οι θέσεις για τα πρώτα ταξίδια είναι «κλεισμένες».

Το αεροσκάφος θα μεταφέρει το πρώτο εμπορικό επιβατικό διαστημόπλοιο (στο κέντρο της φωτογραφίας) σε μεγάλο ύψος, απ’ όπου θα εκτοξεύεται στο Διάστημα. 

Το διαστημικό ταξίδι θα διαρκεί δυόμισι ώρες, πέντε λεπτά από τις οποίες θα είναι σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας.

Παρά την «αλμυρή» τιμή του – 250 χιλιάδες δολάρια έκαστος – τουλάχιστον 700 επίδοξοι «ταξιδευτές του Διαστήματος» έχουν καταθέσει προκαταβολή, ευελπιστώντας ότι στο εγγύς μέλλον θα καταφέρουν να νιώσουν, αν μη τι άλλο, την εμπειρία της έλλειψης βαρύτητας.

Ο ίδιος ο Μπράνσον έχει δηλώσει ότι σκοπεύει να είναι ο πρώτος που, μαζί με την οικογένειά του και τον αεροναυπηγό του σκάφους,Μπερτ Ρουτάν, θα δοκιμάσει τη νέα του υπηρεσία. 

Με πληροφορίες από BBC, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή