Μακρόν για Τουρκία: Σε επαγρύπνηση το καλοκαίρι, παρά τη μείωση των εντάσεων

Μακρόν για Τουρκία: Σε επαγρύπνηση το καλοκαίρι, παρά τη μείωση των εντάσεων

«Θα παραμείνουμε προσεκτικοί όλο το καλοκαίρι και σε πλήρη στήριξη έναντι της Ελλάδας και της Κύπρου», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος.

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Οι εντάσεις με την Τουρκία έχουν μειωθεί τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά θα παραμείνουμε σε επαγρύπνηση κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού», δήλωσε ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά το πέρας των εργασιών της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

«Θα παραμείνουμε προσεκτικοί όλο το καλοκαίρι και σε πλήρη στήριξη έναντι της Ελλάδας και της Κύπρου», δήλωσε ο Εμμανουέλ Μακρόν, σημειώνοντας, παράλληλα, ότι η ΕΕ «επαναδεσμεύεται» σε μια «συνεργασία» με την Άγκυρα στο θέμα των προσφύγων. 

Όπως είπε, η Τουρκία έχει σημαντικό ρόλο και ευθύνη στο ζήτημα των προσφύγων και ως εκ τούτου «αποσαφηνίσαμε τη στρατηγική μας για τη χρηματοδότηση στο ζήτημα αυτό».

Σε ό,τι αφορά τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την Τουρκία, ο Μακρόν είπε ότι είναι «ξεκάθαρα» και έρχονται σε συνέχεια των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Μαρτίου.

Σημείωσε, τέλος, ότι η Ε.Ε. ενθαρρύνει την Τουρκία να συνεχίσει τις προσπάθειες για να βρεθεί λύση στο Κυπριακό, στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών.

με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή