Εμβόλιο Johnson & Johnson: Πράσινο φως από Ε.Ε. για νέα γραμμή παραγωγής στην Ιταλία

Εμβόλιο Johnson & Johnson: Πράσινο φως από Ε.Ε. για νέα γραμμή παραγωγής στην Ιταλία

Σε μια προσπάθεια ενίσχυσης των προμηθειών του εν λόγω σκευάσματος στις χώρες του μπλοκ

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή για τα φάρμακα δήλωσε σήμερα Παρασκευή ότι ενέκρινε την παραγωγή του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson κατά της Covid-19 σε εγκαταστάσεις στην Ιταλία, σε μια προσπάθεια ενίσχυσης των προμηθειών του εν λόγω σκευάσματος στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Σημειώνεται παράλληλα ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας επισημαίνει ότι είναι αναγκαίος ο εμβολιασμός ακόμη και των ατόμων που έχουν νοσήσει και αναρρώσει από τον κορωνοϊό. 

⇒ Διαβάστε ακόμη: Η «ακτινογραφία» της μετάλλαξης Δέλτα – Γιατί ανησυχεί τους ειδικούς

Στο πλαίσιο της καμπάνιας για την προώθηση του εμβολιασμού οι επιστήμονες του ΠΟΥ τονίζουν πως όλοι οι πολίτες πρέπει να κάνουν όποιο εμβόλιο είναι διαθέσιμο στη χώρα τους, ακόμη και αν έχουν ήδη αναρρώσει από Covid. 

«Είναι σημαντικό να εμβολιαστείτε όσο το δυνατόν συντομότερα και να μην περιμένετε. Τα εγκεκριμένα εμβόλια COVID-19 παρέχουν υψηλό βαθμό προστασίας έναντι σοβαρής ασθένειας και θανάτου από τον ιό», αναφέρει ο Οργανισμός.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή