Κορωνοϊός: Ρεκόρ θανάτων το προηγούμενο 24ωρο σε Μόσχα και Αγία Πετρούπολη

Κορωνοϊός: Ρεκόρ θανάτων το προηγούμενο 24ωρο σε Μόσχα και Αγία Πετρούπολη

Αύξηση παρουσιάζει ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων σε όλη τη χώρα - Σχεδόν 2.000 ασθενείς διακομίζονται κάθε ημέρα στα νοσοκομεία της ρωσικής πρωτεύουσας

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ρωσία, μία από τις χώρες που έχουν πληγεί πολύ από την πανδημία του κορωνοϊού, βλέπει τις τελευταίες εβδομάδες τον αριθμό των νέων κρουσμάτων να αυξάνει λόγω του παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα (ινδική μετάλλαξη), το οποίο είναι πιο μολυσματικό και προκαλεί ανησυχία παγκοσμίως.

Οι αρχές ανακοίνωσαν αριθμό ρεκόρ νέων θανάτων από covid-19 στη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη, ενώ αύξηση παρουσιάζει και ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, στη Μόσχα καταγράφηκαν το προηγούμενο 24ωρο 124 θάνατοι από covid-19, ενώ στην Αγία Πετρούπολη 110, ξεπερνώντας τα προηγούμενα ρεκόρ του Σαββατοκύριακου και στις δύο πόλεις.

Εξάλλου τις προηγούμενες 24 ώρες στη Ρωσία εντοπίστηκαν συνολικά 21.650 νέα κρούσματα της covid-19 το προηγούμενο 24ωρο, εκ των οποίων τα 7.246 στη Μόσχα. Παράλληλα σε όλη τη Ρωσία καταγράφηκαν 611 νέοι θάνατοι από κορονοϊό. Πρόκειται για αύξηση σε σχέση με τους αριθμούς που είχαν ανακοινωθεί χθες Κυριακή.

Συνολικά στη χώρα έχουν καταγραφεί 5.472.941 μολύνσεις covid-19 από την αρχή της πανδημίας και 133.893 θάνατοι από τη νόσο.

Διαβάστε ακόμα: Κορωνοϊός: Αυξημένος έλεγχος σε τουρίστες από τη Ρωσία

Ο δήμαρχος της Μόσχας είχε τονίσει το Σάββατο το βράδυ στην τηλεόραση ότι σχεδόν 2.000 ασθενείς με covid-19 διακομίζονται κάθε ημέρα στα νοσοκομεία της ρωσικής πρωτεύουσας. «Έχουμε επιστρατεύσει 20.000 κλίνες, εκ των οποίων οι 14.000 είναι κατειλημμένες. Είναι πάρα πολλές», είχε προσθέσει.

Η ρωσική πρωτεύουσα έχει επαναφέρει τις τελευταίες εβδομάδες κάποια περιοριστικά μέτρα, όπως η υποχρεωτική τηλεργασία για ένα μέρος των εργαζομένων, ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για όσους εργάζονται στον τομέα των υπηρεσιών και η δημιουργία ενός υγειονομικού πιστοποιητικού για όσους επιθυμούν να πάνε σε ένα εστιατόριο.

Ωστόσο οι αρχές της Μόσχας δεν εξετάζουν ακόμη να επιβάλουν γενικό lockdown, όπως την άνοιξη του 2020.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters, Sputnik

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή