ΚΟΣΜΟΣ

Κύπρος: Με έντυπο γονεϊκής συγκατάθεσης ο εμβολιασμός των 16-17 (εικόνα)

Η πλατφόρμα των ραντεβού για την εν λόγω ηλικιακή ομάδα θα ανοίξει το πρωί της Τετάρτης.

Κύπρος: Με έντυπο γονεϊκής συγκατάθεσης ο εμβολιασμός των 16-17 (εικόνα)

Την έναρξη των εμβολιασμών για τους ανήλικους ηλικίας 16-17 ετών, κατά του κορωνοϊού, με τα σκευάσματα τεχνολογίας mRNA, ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας στην Κύπρο.

Η πλατφόρμα των ραντεβού θα ανοίξει στις 7:30 π.μ. της Τετάρτης 30 Ιουνίου και θα παραμείνει ανοικτή χωρίς χρονικό περιορισμό, ενώ οι ημερομηνίες εμβολιασμού θα διευθετούνται είτε από τους γονείς/νόμιμους κηδεμόνες, είτε από τον Προσωπικό Ιατρό/Παιδίατρο σε συνεννόηση με τους γονείς/νόμιμους κηδεμόνες των παιδιών.

Κατά την προέλευσή τους στα Κέντρα Εμβολιασμού, οι ανήλικοι θα πρέπει απαραίτητα να προσκομίζουν το έντυπο Γραπτής Συγκατάθεσης Γονέων/Κηδεμόνων για Εμβολιασμό Ανηλίκου με Εμβόλιο κατά της COVID-19, υπογεγραμμένο από τους δύο γονείς/κηδεμόνες, εκτός και αν νομικά (με προσκόμιση σχετικής απόφασης Δικαστηρίου) κάτι τέτοιο δεν είναι απαραίτητο.

Διαβάστε επίσης: Μητσοτάκης⇒ Προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ στους νέους 18-25 ετών με την πρώτη δόση

Το Έντυπο θα πρέπει να παραδίδεται στα Κέντρα Εμβολιασμού κατά τον εμβολιασμό.

Επίσης, θα πρέπει να προσκομίζουν:

•Έγγραφο ταυτοποίησης (ταυτότητα, διαβατήριο, Δελτίο Εγγραφής Αλλοδαπού, κτλ) του ανηλίκου.

•Αντίγραφο εγγράφου ταυτοποίησης ενός εκ των γονέων/κηδεμόνων. Σε περίπτωση που ο ανήλικος θα συνοδεύεται από τους γονείς/κηδεμόνες (ή έναν εκ των δύο), αυτοί θα πρέπει να παρουσιάζουν έγγραφο ταυτοποίησης.

Κύπρος: Με έντυπο γονεϊκής συγκατάθεσης ο εμβολιασμός των 16-17 (εικόνα)-1
Φωτ. Καθημερινή Κύπρου

 

Τελευταίες ειδήσεις