ΚΟΣΜΟΣ

Κατάρρευση κτιρίου στη Φλόριντα: Ανεβαίνει ο αριθμός των θυμάτων – 151 οι αγνοούμενοι

Κατάρρευση κτιρίου στη Φλόριντα: Ανεβαίνει ο αριθμός των θυμάτων – 151 οι αγνοούμενοι

Ανεβαίνει ο αριθμός των θυμάτων από την κατάρρευση ενός κτιρίου κοντά στο Μαϊάμι, όπως ανακοίνωσε σήμερα η δήμαρχος της κομητείας του Μαϊάμι-Ντέιντ, την ώρα που 151 άνθρωποι εξακολουθούν και αγνοούνται.

«Σήμερα το πρωί, βρήκαμε μία ακόμη σορό. Ο απολογισμός ανέρχεται πλέον στους 10» νεκρούς, δήλωσε η Ντανιέλα Λεβίν Κάβα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, κάνοντας λόγο για 151 αγνοούμενους.

Βυθιζόταν λίγα χιλιοστά επί 30 χρόνια

Δορυφορικά δεδομένα ήδη από τα χρόνια του 1990 είχαν καταδείξει ότι το 12όροφο κτίριο που κατέρρευσε στο Μαϊάμι βυθιζόταν από 1 έως 3 χιλιοστά κάθε χρόνο, ενώ τα γύρω κτίρια παρέμεναν σταθερά.

Πρόκειται για ένα ακόμη στοιχείο που έρχεται στο φως (σύμφωνα με ρεπορτάζ του Reuters που επικαλείται τον καθηγητή του Πανεπιστημίου της Φλόριντα Σάιμον Βντοβίνσκι) και έρχεται να προστεθεί στην αποκάλυψη ότι τμήμα του κτιρίου είχε υποστεί σημαντική διάβρωση που δεν είχε αντιμετωπιστεί παρά τις επισημάνσεις σχετικής τεχνικής έκθεσης ήδη από το 2018.

Αγωνία για τον ομογενή

Μεταξύ των 151 αγνοουμένων από την κατάρρευση του κτιρίου βρίσκεται και ο oμογενής Ανδρέας Γιαννιτσόπουλος.

Ο Ανδρέας Γιαννιτσόπουλος είναι φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Vanderbilt στο Νάσβιλ. Η οικογένεια του διαμένει στο Sugar Land του Τέξας και η καταγωγή τους είναι από την Ξάνθη και τη Θεσσαλονίκη.