Συρία: Οβίδες κατά αμερικανικής βάσης

Συρία: Οβίδες κατά αμερικανικής βάσης

Φιλοϊρανικές πολιτοφυλακές εκτόξευσαν το βράδυ της Δευτέρας οβίδες εναντίον αμερικανικής στρατιωτικής βάσης στο κοίτασμα πετρελαίου αλ Ομάρ

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φιλοϊρανικές πολιτοφυλακές εκτόξευσαν το βράδυ της Δευτέρας οβίδες εναντίον αμερικανικής στρατιωτικής βάσης στο κοίτασμα πετρελαίου αλ Ομάρ, στην επαρχία Ντέιρ Εζόρ της Συρίας, χωρίς να υπάρξουν θύματα, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το κρατικό συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA επιβεβαίωσε την εκτόξευση οβίδων χωρίς να διευκρινίσει την προέλευσή τους.

Σε αντίποινα, «πυρά από βαρύ πυροβολικό εκτοξεύτηκαν από τον διεθνή συνασπισμό» που υπό την ηγεσία των ΗΠΑ πολεμά τζιχαντιστικές οργανώσεις στην πόλη αλ Μαγιαντίν, η οποία ελέγχεται από φιλοϊρανικές πολιτοφυλακές στα ανατολικά προάστια της Ντέιρ Εζόρ, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου, Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν.

Την Κυριακή, ο στρατός των ΗΠΑ, έπληξε παραστρατιωτικές οργανώσεις υποστηριζόμενες από το Ιράν στα σύνορα Ιράκ – Συρίας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 10 μέλη τους, σε αντίποινα για τον πολλαπλασιασμό των επιθέσεων με UAVs εναντίον του αμερικανικού προσωπικού και αμερικανικών εγκαταστάσεων στην ιρακινή επικράτεια.

ΗΠΑ: «Ισχυρό μήνυμα» οι αεροπορικές επιδρομές σε Ιράκ και Συρία

Τα αμερικανικά πλήγματα εναντίον φιλοϊρανικών πολιτοφυλακών στο Ιράκ και τη Συρία έστειλαν «ένα ισχυρό μήνυμα» σε οποιονδήποτε επιτίθεται κατά των ενόπλων δυνάμεων των Ηνωμένων Πολιτειών, δήλωσε νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Ιράκ: Ο πρωθυπουργός καταγγέλλει τις ΗΠΑ για παραβίαση της κυριαρχίας της χώρας

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή