Γαλλία: Η μετάλλαξη Δέλτα αντιπροσωπεύει πλέον το 20% των κρουσμάτων

Γαλλία: Η μετάλλαξη Δέλτα αντιπροσωπεύει πλέον το 20% των κρουσμάτων

Η εν λόγω μετάλλαξη έχει καταγράψει άνοδο σε σχέση με την εκτίμηση της προηγουμένης εβδομάδας

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη μετάλλαξη Δέλτα του νέου κορωνοϊού, που ταυτοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ινδία, οφείλεται τώρα περίπου το 20% των κρουσμάτων της Covid-19 στη Γαλλία, δήλωσε στον ραδιοσταθμό France Info ο Γάλλος υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν, καθώς η εν λόγω μετάλλαξη έχει καταγράψει άνοδο σε σχέση με την εκτίμηση της προηγουμένης εβδομάδας ότι αντιπροσώπευε το 9-10% των κρουσμάτων.

⇒ Διαβάστε επίσης: Λος Άντζελες: Σύσταση για χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους, ακόμη και για εμβολιασμένους

«Η μετάλλαξη Δέλτα αναλογεί τώρα σε περίπου 20% των νέων κρουσμάτων (…) το μερίδιό της συνεχίζει να αυξάνεται σε ποσοστό, όχι σε απόλυτους όρους, καθώς ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων μειώνεται», δήλωσε ο Βεράν.

Μόνο 509 επιβεβαιωμένα νέα κρούσματα αναφέρθηκαν χθες, Δευτέρα, και ο μέσος όρος των πρόσθετων ημερήσιων μολύνσεων επτά ημερών μειώθηκε σε 1.819, αριθμό που αποτελεί χαμηλό σχεδόν 10 μηνών, έναντι της κορύφωσής του στις 42.225 στις 14 Απριλίου.

«Η μετάλλαξη Δέλτα σταδιακά γίνεται κυρίαρχη, όπως συμβαίνει σε όλες τις χώρες στον κόσμο, καθώς είναι περισσότερο μεταδοτική», δήλωσε ο Βεράν.

Η Γερμανία ανακοίνωσε σήμερα πως τα νέα κρούσματα Covid-19, που προκαλούνται από τη μετάλλαξη Δέλτα, έχουν υπερδιπλασιαστεί μέσα σε μία εβδομάδα και η διάδοση της μετάλλαξης αυτής σε όλο τον κόσμο έχει οδηγήσει μερικές χώρες να επιβάλουν εκ νέου μερικούς περιορισμούς στα ταξίδια.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή