ΚΟΣΜΟΣ

Μαθητές «ερμηνεύουν» την 5η Συμφωνία του Μπετόβεν με το σώμα τους (βίντεο)

Με παλαμάκια, χτυπήματα στα πόδια, ποδοβολητά και χτυπήματα δαχτύλων 185 μαθητές γαλλικού σχολείου ερμήνευσαν τα πρώτα μέτρα της πασίγνωστης 5ης Συμφωνίας

Μαθητές «ερμηνεύουν» την 5η Συμφωνία του Μπετόβεν με το σώμα τους (βίντεο)

Μπορεί λόγω της πανδημίας να μετατέθηκαν oι επίσημοι εορτασμοί για τα 250 χρόνια από τη γέννηση του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν από το 2020 στο δεύτερο εξάμηνο του 2021, αλλά αυτό δεν εμπόδισε το σχολείο Saint-Michel-Garicoïts de Cambo, στη γαλλική Χώρα των Βάσκων, να εορτάσει ήδη τον μεγάλο συνθέτη με έναν ιδιαίτερα πρωτότυπο τρόπο: ερμηνεύοντας τα πρώτα μέτρα της πασίγνωστης 5ης Συμφωνίας του με ρυθμικές κρούσεις του σώματος.

Χρησιμοποιώντας ένα περίτεχνο μίγμα από παλαμάκια, χτυπήματα στα πόδια, ποδοβολητά και χτυπήματα δαχτύλων, οι 185 μαθητές του σχολείου μεταμόρφωσαν την ορχηστρική σύνθεση σε ένα έπος της body percussion.

Φορώντας μάσκα για προστασία από τον ιό, οι μαθητές κινούνται, κλίνουν το σώμα τους και κουνούν τα χέρια τους με τρόπο που παραπέμπει σε σκηνογραφία μπαλέτου.

Απόλυτα συγχρονισμένοι έδωσαν ένα εξαιρετικό ηχητικό-μουσικό αποτέλεσμα και τα πλάνα τα οποία τραβήχτηκαν με drone είναι υπέροχα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ