Euro 2021: Ο Γκάρι Λίνεκερ «ενταφιάζει» τη θρυλική του ατάκα περί Γερμανίας

Euro 2021: Ο Γκάρι Λίνεκερ «ενταφιάζει» τη θρυλική του ατάκα περί Γερμανίας

Ο βετεράνος σταρ της εθνικής Αγγλίας «αποσύρει» τη φράση ότι «στο τέλος νικά η Γερμανία»

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η καθαρή νίκη της Αγγλίας επί της Γερμανίας με 2-0 την Τρίτη για το Euro στο Γουέμπλεϊ υποχρέωσε τον βετεράνο επιθετικό και νυν τηλεσχολιαστή Γκάρι Λίνεκερ να ενταφιάσει το θρυλικό του απαύγασμα μοιρολατρείας, σύμφωνα με το οποίο στο ποδόσφαιρο οι Γερμανοί νικούν πάντα εν τέλει.

Ήταν 4 Ιουλίου του 1990 όταν η σπουδαία Δυτική Γερμανία της εποχής, με παίκτες όπως ο Ματέους, ο Κλίνσμαν, ο Μέλερ, ο Μπρέμε και ο Φέλερ, απέκλεισε την Αγγλία στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ιταλίας μέσω της διαδικασίας των πέναλτι (1-1 κ.α. και παράταση), αναγκάζοντας τον τότε μεγάλο σταρ των «τριών λιονταριών» να πει την ιστορική ατάκα: «Το ποδόσφαιρο είναι ένα απλό άθλημα: 22 παίκτες κυνηγούν μια μπάλα για 90 λεπτά και στο τέλος κερδίζουν οι Γερμανοί».

Διαβάστε ακόμη:

Σχεδόν 31 χρόνια αργότερα, μετά την μεγάλη πρόκριση της Αγγλίας επί των Γερμανών στη φάση των «16» του Euro, ο κ. Λίνεκερ αποφάσισε να… αποσύρει την περίφημη φράση μέσω ενός μηνύματος που «ανέβασε» στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter.

«Νομίζω ότι είναι η ώρα για τη φράση “στο τέλος κερδίζουν οι Γερμανοί” να πάει για… ύπνο. Αναπαύσου εν ειρήνη», έγραψε χαρακτηριστικά ο παλαίμαχος Άγγλος στράικερ, περιχαρής για τον θρίαμβο της εθνικής ομάδας της πατρίδας του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή