Η Juul θα πληρώσει 40 εκατομμύρια δολάρια

Η Juul θα πληρώσει 40 εκατομμύρια δολάρια

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΡΑΛΕΪ. Η εταιρεία ηλεκτρονικών τσιγάρων Juul συμφώνησε να πληρώσει στην πολιτεία της Βόρειας Καρολίνας 40 εκατομμύρια δολάρια για να διευθετήσει τους ισχυρισμούς ότι η εταιρεία εμπορεύεται επιθετικά τα προϊόντα της σε νέους, οδηγώντας τους σε εθισμό στη νικοτίνη, ανακοίνωσε ο γενικός εισαγγελέας Τζος Στάιν. Η Βόρεια Καρολίνα είναι η πρώτη πολιτεία που κατέληξε σε διευθέτηση με την Juul για τη φερόμενη στόχευση των νέων μέσω διαφημίσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και άλλων μέσων, τροφοδοτώντας την απότομη άνοδο στον εθισμό νέων στο άτμισμα, ενώ άλλες 13 πολιτείες και η Ουάσιγκτον έχουν μηνύσει επίσης την εταιρεία.

Η εντολή επιβάλλει επίσης πολλούς περιορισμούς μάρκετινγκ, συμπεριλαμβανομένου του αποκλεισμού της εταιρείας από τη δημιουργία των περισσότερων ειδών διαφημίσεων στα κοινωνικά μέσα, την εξωτερική διαφήμιση κοντά σε σχολεία και τη χορηγία αθλητικών εκδηλώσεων και συναυλιών. Η συμφωνία ήρθε στο προσκήνιο όταν ο Στάιν προέτρεψε τον FDA να απαγορεύσει όλες τις γεύσεις εκτός του καπνού, συμπεριλαμβανομένης της μενθόλης, στα ηλεκτρονικά τσιγάρα, να περιορίσει το επίπεδο νικοτίνης στα προϊόντα ηλεκτρονικού τσιγάρου και να επιβάλει περιορισμούς εμπορίας για να αποτρέψει το νεανικό ενδιαφέρον.

Σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος της Juul, Τζος Ράφελ, ανέφερε ότι η συμφωνία «συνάδει με τη συνεχιζόμενη προσπάθειά μας να επαναφέρουμε την εταιρεία μας και τη σχέση της με τους ενδιαφερόμενους, καθώς συνεχίζουμε να καταπολεμούμε τη χρήση ηλεκτρονικών τσιγάρων από τους ανηλίκους και να προωθούμε την ευκαιρία για μείωση των βλαβών για τους ενήλικους καπνιστές».

Ο Στάιν είπε ότι η Juul θα πληρώσει τα 40 εκατομμύρια δολάρια τα επόμενα έξι χρόνια στο αμερικανικό κράτος, το οποίο θα χρησιμοποιήσει τα χρήματα προκειμένου να χρηματοδοτήσει έρευνες για τα ηλεκτρονικά τσιγάρα αλλά και προγράμματα που θα βοηθήσουν τους νέους να απεξαρτηθούν από αυτά. Η Juul και άλλες εταιρείες ηλεκτρονικών τσιγάρων περιμένουν πλέον πληροφορίες από τον FDA σχετικά με το εάν τα προϊόντα τους μπορούν να παραμείνουν στην αγορά. Η υπηρεσία αναμένεται να αποφασίσει έως τις αρχές Σεπτεμβρίου, αλλά δεν είναι σαφές εάν θα προλάβει την προθεσμία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή