Αντιμέτωπος με ποινικά αδικήματα ο όμιλος Τραμπ

Αντιμέτωπος με ποινικά αδικήματα ο όμιλος Τραμπ

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Περιθώριο έως τη Δευτέρα έχουν οι δικηγόροι του ομίλου Τραμπ προκειμένου να αποτρέψουν την απαγγελία κατηγοριών για ποινικά αδικήματα εις βάρος στελεχών του ομίλου. Η υπόθεση δεν αφορά προσωπικά τον τέως πρόεδρο, ο οποίος ωστόσο κατήγγειλε «πολιτικώς υποκινούμενο κυνήγι μαγισσών». 

Οι κατηγορίες αφορούν τη διάπραξη σοβαρών φορολογικών αδικημάτων από τον όμιλο Τραμπ σε σχέση με τις αφορολόγητες παροχές που παρείχε στα στελέχη του. Η έρευνα του εισαγγελέα της Νέας Υόρκης, Σάιρους Βανς, ξεκίνησε με την αποκάλυψη ότι ο νομικός σύμβουλος του Τραμπ, Ρότζερ Κόεν, είχε εξαγοράσει τη σιωπή δύο γυναικών με τις οποίες ο Τραμπ διατηρούσε σεξουαλικές σχέσεις, ενώ έχει επεκταθεί σε διάφορες πτυχές της επιχειρηματικής δραστηριότητας του ομίλου. «Οι κατηγορίες είναι εξωφρενικές και άνευ προηγουμένου, εάν πράγματι υπάρξουν κατηγορίες», δήλωσε ο νομικός σύμβουλος του ομίλου Τραμπ, Ρον Φισκέτι. Ο Φισκέτι συναντήθηκε την Πέμπτη με την εισαγγελία σε μια προσπάθεια να αποτρέψει την απαγγελία κατηγοριών. 

Από το γραφείο του εισαγγελέα Βανς δεν έχουν δοθεί λεπτομέρειες, πλην της δήλωσης ότι ερευνώνται «αδικήματα πιθανώς μεγάλης έκτασης και διάρκειας». Ο Βανς ερευνά τις φορολογικές υποθέσεις του ομίλου Τραμπ μέσα από έγγραφα και καταθέσεις μαρτύρων, εντός και εκτός του ομίλου. Μεταξύ άλλων, ερευνάται η πρακτική της πλασματικής τιμολόγησης ακινήτων του ομίλου, με υποεκτίμηση της αξίας ακινήτων για λόγους αποφυγής της φορολόγησης ή υπερεκτίμηση για να επιτευχθούν καλύτεροι όροι δανεισμού. Πέρα από τον εισαγγελέα της πόλης της Νέας Υόρκης, ο όμιλος Τραμπ ερευνάται από την εισαγγελία της πολιτείας, για φοροαπαλλαγές ύψους 21 εκατ. δολαρίων τα οποία έλαβε προ δεκαπενταετίας. «Κάνουν τα πάντα για να σταματήσουν το κίνημα MAGA» (Make America Great Again) δήλωσε ο τέως πρόεδρος, επαναφέροντας το σλόγκαν που τον βοήθησε να εκλεγεί στον Λευκό Οίκο το 2016. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή