Ιταλία: Ωμή βία σωφρονιστικών υπαλλήλων κατά κρατουμένων – Βίντεο

Ιταλία: Ωμή βία σωφρονιστικών υπαλλήλων κατά κρατουμένων – Βίντεο

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε μια ημέρα μετά από διαμαρτυρία των κρατουμένων, με την οποία ζητούσαν τεστ και μάσκες κατά του κορωνοϊού

1' 9" χρόνος ανάγνωσης

Σοκ έχει προκαλέσει στην ιταλική κοινή γνώμη, ένα αναλυτικό βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και δείχνει την άσκηση τρομακτικής βίας σε κρατούμενους, από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους στη φυλακή της Σάντα Μαρία Κάπουα Βέτερε, έξω από τη Νάπολη.

Οι εικόνες προέρχονται από τις εσωτερικές κάμερες ασφαλείας και η οργανωμένη επίθεση σε βάρος των φυλακισμένων πραγματοποιήθηκε στις 20 Απριλίου του 2020, δηλαδή μια μέρα μετά την διαμαρτυρία των κρατουμένων (η οποία δεν είχε βίαιη εξέλιξη) με την οποία ζητούσαν τεστ και μάσκες προστασίας κατά του κορωνοϊού.

Το βίντεο περιέχει σκληρές εικόνες:

Στο βίντεο διακρίνονται ξεκάθαρα σωφρονιστικοί υπάλληλοι να χτυπούν με δύναμη στο κεφάλι τους κρατούμενους, ακόμη και ανάπηρους, στους διαδρόμους και στους κοινούς χώρους των φυλακών. Πολλοί αναγκάσθηκαν να γονατίσουν, εντελώς γυμνοί, ενώ οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι τους χτυπούσαν με τα κράνη τους.

Σε ανταλλαγή μηνυμάτων τους, μερικοί σωφρονιστικοί υπάλληλοι είχαν γράψει χαρακτηριστικά: «θα τους σκοτώσουμε σαν τα μοσχάρια».

Η εισαγγελία της Σάντα Μαρία Κάπουα Βέτερε ξεκίνησε έρευνα, και στην υπόθεση, μέχρι αυτή την στιγμή, εμπλέκονται πενήντα δυο μέλη της σωφρονιστικής αστυνομίας. Είκοσι ένας κατηγορούμενοι εστάλησαν σε κατ’ οίκον περιορισμό, και είκοσι τρεις παύθηκαν από τα καθήκοντά τους.

Σήμερα, το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα ζήτησε από την υπουργό δικαιοσύνης, Μάρτα Καρτάμπρια, να πληροφορήσει αναλυτικά το κοινοβούλιο, σχετικά με το τρομερό αυτό συμβάν. Από την μεριά του, αντίθετα, ο γραμματέας της ΛέγκαΜατέο Σαλβίνι, δήλωσε ότι «είναι αλληλέγγυος με τους σωφρονιστική αστυνομία, διότι χρειάζεται περισσότερος σεβασμός προς τις αστυνομικές δυνάμεις».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, Corriere della Sera