Κατάρρευση κτιρίου στη Φλόριντα: Νεκρός ανασύρθηκε ο Έλληνας ομογενής, αναφέρουν αμερικανικά ΜΜΕ

Κατάρρευση κτιρίου στη Φλόριντα: Νεκρός ανασύρθηκε ο Έλληνας ομογενής, αναφέρουν αμερικανικά ΜΜΕ

Νεκρός ανασύρθηκε από τα συντρίμμια της πολυκατοικίας που κατέρρευσε στη Φλόριντα ο 21χρονος Έλληνας ομογενής, ο οποίος βρισκόταν μεταξύ των αγνοουμένων, σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νεκρός ανασύρθηκε από τα συντρίμμια της πολυκατοικίας που κατέρρευσε την περασμένη εβδομάδα στη Φλόριντα ο 21χρονος Έλληνας ομογενής, ο οποίος βρισκόταν μεταξύ των αγνοουμένων, σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Κατά το δίκτυο NBC News, οι αρχές επιβεβαίωσαν την Τετάρτη ότι ο 21 ετών Ανδρέας Γιαννιτσόπουλος έχασε τη ζωή του.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Κατάρρευση κτιρίου στη Φλόριντα: Σβήνουν οι ελπίδες για εντοπισμό επιζώντων

Σύμφωνα με το ίδιο μέσο, ο νεαρός φοιτητής είχε επισκεφτεί το Μαϊάμι για διακοπές και διέμενε στη μοιραία πολυκατοικία, φιλοξενούμενος του νονού του.

«Ο γιος μου ήταν το πιο δυνατό άτομο που γνώρισα. Είχαμε τόσα σχέδια για το μέλλον του», ανέφερε η μητέρα του, Τίνα, σύμφωνα με το ίδιο δίκτυο.

Ο Ανδρέας Γιαννιτσόπουλος ήταν φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Vanderbilt στο Νάσβιλ. Η οικογένειά του διαμένει στην περιοχή Σούγκαρ Λάντ του Τέξας, έχοντας καταγωγή από την Ξάνθη και την Θεσσαλονίκη.

⇒ Διαβάστε επίσης: Εχει ρόλο η κλιματική αλλαγή στην τραγωδία του Μαϊάμι;

Στους 18 οι νεκροί, δεκάδες αγνοούμενοι

Σχεδόν μία εβδομάδα μετά την ξαφνική κατάρρευση της πολυκατοικίας, ο απολογισμός έγινε ακόμη πιο βαρύς, φθάνοντας τους 18 νεκρούς, συμπεριλαμβανομένων δύο παιδιών, ενώ πάνω από 140 άνθρωποι αγνοούνται. Η ελπίδα πως θα βρεθούν επιζήσαντες αργοσβήνει κάθε ώρα και κάθε ημέρα που περνάει.

«Βρήκαμε άλλες δύο σορούς κάτω από τα συντρίμμια», ενημέρωσε χθες η δήμαρχος της κομητείας Μαϊάμι-Ντέιντ, Ντανιέλα Λιβάιν Κάβα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Με μεγάλη λύπη, με αληθινή οδύνη είμαι υποχρεωμένη να ανακοινώσω ότι τα δύο θύματα ήταν παιδιά, 4 και 10 ετών», πρόσθεσε.

Μεταξύ των αγνοουμένων βρίσκονται δεκάδες υπήκοοι χωρών της Λατινικής Αμερικής ή Αμερικανοί πολίτες με καταγωγή από την Αργεντινή, την Κολομβία, την Παραγουάη, τη Χιλή και την Ουρουγουάη.

Το 12 ορόφων κτίριο, τμήμα των λεγόμενων Champlain Towers, κατέρρευσε μέσα σ’ ένα σύννεφο σκόνης την περασμένη Πέμπτη γύρω στη 01:20. Επρόκειτο για μια από τις χειρότερες αστικές καταστροφές στην ιστορία των ΗΠΑ.

Αν και οι ομάδες έρευνας και διάσωσης εντόπισαν νέους θύλακες με οξυγόνο στα συντρίμμια, οι ελπίδες ότι θα βρεθούν επιζήσαντες είναι πια «ελάχιστες».

Στον τόπο της τραγωδίας ο Μπάιντεν

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Τζιλ Μπάιντεν, αναμένεται να πάει στον τόπο της τραγωδίας σήμερα.

Οι αρχές υποσχέθηκαν ότι θα διενεργηθεί «ταχεία» έρευνα για τα αίτια της καταστροφής, που πάντως αναμένεται να διαρκέσει μήνες.

Με πληροφορίες από NBC News, Reuters, AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή