ΚΟΣΜΟΣ

Ινστιτούτο «Ρόμπερτ Κοχ»: Σύντομα η μετάλλαξη «Δέλτα» θα αφορά 50% των κρουσμάτων στη Γερμανία

Τα κρούσματα της μετάλλαξης «Δέλτα» θα αφορούν πολύ σύντομα το 50% του συνολικού αριθμού των κρουσμάτων στη Γερμανία, εκτιμά το Ινστιτούτο «Ρόμπερτ Κοχ»

Ινστιτούτο «Ρόμπερτ Κοχ»: Σύντομα η μετάλλαξη «Δέλτα» θα αφορά 50% των κρουσμάτων στη Γερμανία

Τα κρούσματα της μετάλλαξης «Δέλτα» του βασικού στελέχους του κορωνοϊού θα αφορούν πολύ σύντομα – ενδεχομένως και εντός της τρέχουσας εβδομάδας – το 50% του συνολικού αριθμού των κρουσμάτων στη Γερμανία, εκτιμά το Ινστιτούτο «Ρόμπερτ Κοχ».

Σύμφωνα με έκθεση του Ινστιτούτου που δόθηκε στη δημοσιότητα το βράδυ της Τετάρτης, η συγκεκριμένη παραλλαγή αφορά αυτή τη στιγμή το 37% των κρουσμάτων.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Δυσοίωνο το φθινόπωρο εξαιτίας της «Δέλτα»

Ωστόσο, η εξέλιξή της και η ταχύτητα εξάπλωσή της καθιστούν βέβαιη την επικράτησή της, κυρίως επί της παραλλαγής «Άλφα» που είναι σήμερα η κυρίαρχη.

Γερμανία: Στα 3,9 δισ. το κόστος των εμβολίων για το 2022

Στο μεταξύ, στα 3,9 δισεκατομμύρια ευρώ θα ανέλθει το 2022 το κόστος των εμβολίων κατά της COVID-19 για τη Γερμανία, ενώ στόχος θα είναι η ποσότητα των εμβολίων να επαρκεί ώστε να εμβολιαστεί κάθε κάτοικος της χώρας από δύο φορές και να δημιουργηθεί απόθεμα, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν.

Σύμφωνα με την Handelsblatt, η οποία επικαλείται πηγές από το υπουργικό συμβούλιο, κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης ο κ. Σπαν ανέφερε ότι θα πρέπει να παραδοθούν συνολικά 204 εκατομμύρια εμβόλια, στα οποία περιλαμβάνεται και ποσότητα για δημιουργία αποθέματος, τόσο για την προστασία από τις μεταλλάξεις όσο και για ενδεχόμενους αναμνηστικούς εμβολιασμούς.

Από τις BioNTech/Pfizer θα παραδοθούν σχεδόν 85 δισεκατομμύρια εμβόλια, ενώ θα μπορεί να γίνει και συνδυασμός εμβολίων διαφορετικών εταιρειών. Παραγγελία εμβολίων από την AstraZeneca ή από τη γερμανική εταιρία CureVac, η οποία βρίσκεται ακόμη στο στάδιο των κλινικών δοκιμών, δεν προβλέπεται.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ειδήσεις

Σε κλοιό καύσωνα η χώρα- Σε επιφυλακή οι αρχές, συστάσεις προς τους πολίτες

Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό: Σε εφαρμογή από σήμερα στην Ε.Ε. – Πώς θα λειτουργεί