ΠΟΥ: Έρχεται νέο κύμα κορωνοϊού στην Ευρώπη, αν δεν πειθαρχήσουμε

ΠΟΥ: Έρχεται νέο κύμα κορωνοϊού στην Ευρώπη, αν δεν πειθαρχήσουμε

Η περίοδος ύφεσης των 10 εβδομάδων φτάνει στο τέλος της, προσθέτει ο Χανς Κλούγκε

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν δεν πειθαρχήσει η Ευρώπη θα την πλήξει και νέο κύμα κορωνοϊού, προειδοποιεί ο διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για την Ευρώπη, Χανς Κλούγκε, εξαιτίας της μετάλλαξης Δέλτα.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο κ. Κλούγκε την Πέμπτη, υπογράμμισε ότι κατά τα φαινόμενα η περίοδος των 10 εβδομάδων ύφεσης του κορωνοϊού στη Γηραιά Ήπειρο φτάνει πλέον στο τέλος της.

Ένα νέο κύμα μολύνσεων είναι αναπόφευκτο εφόσον οι πολίτες αλλά και οι κυβερνήσεις δεν πειθαρχούν στα μέτρα περιορισμού της πανδημίας που επιβάλλονται, τόνισε ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ.

Διαβάστε επίσης:

Ήδη την περασμένη εβδομάδα σημειώθηκε αύξηση κρουσμάτων κατά 10%, επεσήμανε, αποδίδοντας το φαινόμενο και στη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων.

«Αυτό συμβαίνει εν μέσω μιας ταχέως εξελισσόμενης κατάστασης. Πρόκειται για μια νέα ανησυχητική παραλλαγή – τη Δέλτα – ενώ παραμένουν εκατομμύρια ανεμβολίαστοι στην Ευρώπη παρά τις τεράστιες προσπάθειες των κρατών-μελών», δήλωσε ο κ. Κλούγκε.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή