Μπιλ Κόσμπι: Οι πρώτες εικόνες μετά την αποφυλάκιση – Αντιδράσεις για τη δικαστική απόφαση

Μπιλ Κόσμπι: Οι πρώτες εικόνες μετά την αποφυλάκιση – Αντιδράσεις για τη δικαστική απόφαση

Η αποφυλάκισή του προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις, από οργή μέχρι επευφημίες

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο 83χρονος ηθοποιός Μπιλ Κόσμπι αποφυλακίστηκε χθες, μετά από τρία χρόνια, λίγες ώρες αφότου το Ανώτατο Δικαστήριο της Πενσιλβάνιας ακύρωσε την καταδίκη του για σεξουαλική επίθεση.

Οργή για την αποφυλάκιση του Μπιλ Κόσμπι

Η αποφυλάκισή του προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις, από οργή μέχρι επευφημίες. Ειδικότερα, η Τίνα Τσεν, πρόεδρος του ιδρύματος TIME’S UP για τη στήριξη θυμάτων σεξουαλικής παρενόχηλησης, ανέφερε τα εξής: «Η σημερινή καταστροφική απόφαση για ανατροπή της καταδίκης ενός ανθρώπου που προκάλεσε μεγάλο πόνο και συναισθηματικά τραύματα σε τόσες πολλές γυναίκες, είναι γελοία και άδικη. Μας θυμίζει και πάλι τον αγώνα που έχουν δώσει εκείνες που επέζησαν από τις σεξουαλικές επιθέσεις του, για να ακουστούν οι φωνές τους. Το αίσθημα δικαιοσύνης που είχαν αυτές οι γυναίκες, ξέροντας ότι ο Κόσμπι καταδικάστηκε, σβήστηκε εντελώς με τη σημερινή αποφυλάκισή του». 

Από την πλευρά του, ωστόσο, ο πρώην εισαγγελέας Μπρους Κάστορ δήλωσε ότι: «Αυτό που συνέβη στον Κόσμπι δεν πρέπει ποτέ να συμβεί σε κανέναν άλλο Αμερικανό από κανένα κοινωνικό στρώμα … το Σύνταγμα κέρδισε σήμερα».

Ο Κάστορ είχε συμφωνήσει με τους δικηγόρους του Κόσμπι το 2005 να μην ασκήσει ποινικές κατηγορίες και, ως εκ τούτου, δεν μπόρεσε παρά να καταθέσει όταν ασκήθηκε εναντίον του αγωγή από την Άντρεα Κόνσταντ, μια εκ των γυναικών που κατηγόρησαν τον Κόσμπι για σεξουαλική παρενόχληση.

Μπιλ Κόσμπι: Οι πρώτες εικόνες μετά την αποφυλάκιση – Αντιδράσεις για τη δικαστική απόφαση-1

Ο ηθοποιός είχε καταδικαστεί τον Σεπτέμβριο του 2018 σε κάθειρξη από 3 έως 10 έτη επειδή το 2004 νάρκωσε και κακοποίησε σεξουαλικά μια εργαζόμενη στο Πανεπιστήμιο Τεμπλ, την Αντρέα Κόνσταντ, την οποία είχε προσκαλέσει στο σπίτι του. 

Μπιλ Κόσμπι: Οι πρώτες εικόνες μετά την αποφυλάκιση – Αντιδράσεις για τη δικαστική απόφαση-2

Το δικαστήριο της Πενσυλβάνια τον είχε χαρακτηρίσει τότε «σεξουαλικό αρπακτικό», κάτι το οποίο σημαίνει ότι θα πρέπει να συμμετέχει ισοβίως σε ψυχαναλυτικές συνεδρίες και ότι θα εισέλθει στις λίστες των καταδικασμένων σεξουαλικών δραστών της αστυνομίας, όπου θα παραμείνει για το υπόλοιπο της ζωής του.

Μπιλ Κόσμπι: Οι πρώτες εικόνες μετά την αποφυλάκιση – Αντιδράσεις για τη δικαστική απόφαση-3

Η υπεράσπιση είχε προσπαθήσει χωρίς αποτέλεσμα να αποτρέψει αυτή την εξέλιξη, επικαλούμενη την προχωρημένη ηλικία (τότε 81 ετών) και την τυφλότητα του Κόσμπι, υπογραμμίζοντας ότι λόγω αυτών των παραγόντων δεν συνιστά πλέον απειλή για την κοινωνία, ζητώντας να του επιβληθεί κατ΄οίκον περιορισμός αντί για φυλάκιση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή