Πορτογαλία: Επιστρέφει η απαγόρευση κυκλοφορίας στις «κόκκινες» περιοχές

Πορτογαλία: Επιστρέφει η απαγόρευση κυκλοφορίας στις «κόκκινες» περιοχές

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ώρα που η μετάλλαξη Δέλτα συνεχίζει να εξαπλώνεται, οι αρχές στην Πορτογαλία αγωνίζονται να θέσουν υπό έλεγχο την ανησυχητική άνοδο των κρουσμάτων.

Στο πλαίσιο αυτό θα επιβληθεί νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας, από τις 23:00, σε ορισμένες περιοχές -συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας Λισαβόνας και του Πόρτο- σύμφωνα με κυβερνητικές ανακοινώσεις.

Διαβάστε ακόμη: Σε απομόνωση ο Αντόνιο Κόστα – συνεργάτης του θετικός στην Covid-19

«Δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να πούμε ότι η πανδημία βρίσκεται υπό έλεγχο», επεσήμανε η υπουργός Επικρατείας Μαριάνα Βιεϊρά ντα Σίλβα.

Σημειώνεται πως λίγο πάνω από το 25% του πληθυσμού έχει πλήρως εμβολιαστεί κατά της covid-19 στην Πορτογαλία, μια χώρα με πληθυσμό 10 εκατομμυρίων κατοίκων. 

Οι περισσότεροι από εκείνους που έχουν πλήρως εμβολιαστεί είναι πιο ηλικιωμένοι ή πιο ευπαθείς, όμως μια πρόσφατη αύξηση στα κρούσματα γύρω από την περιοχή της Λισαβόνας οδήγησε τις αρχές να επιταχύνουν την εμβολιαστική εκστρατεία, ιδίως μεταξύ των μικρότερων ηλικιών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή