Κατάρρευση κτιρίου στη Φλόριντα: Ξεκίνησαν και πάλι οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν επιζώντων

Κατάρρευση κτιρίου στη Φλόριντα: Ξεκίνησαν και πάλι οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν επιζώντων

Οι αρχές δηλώνουν ότι δεν έχουν εγκαταλείψει τις ελπίδες να βρουν επιζώντες, όμως κανείς από τους ενοίκους του κτιρίου δεν έχει βγει ζωντανός από τα ερείπια μετά τις πρώτες ώρες της τραγωδίας

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Άρχισαν και πάλι οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν επιζώντων στα χαλάσματα του 12ώροφου κτιρίου κατοικιών που κατέρρευσε μερικώς πριν μία εβδομάδα στην πόλη Σέρφσαϊντ της Φλόριντα, σχεδόν 15 ώρες αφού είχαν ανασταλεί καθώς υπήρχαν ανησυχίες για τη στατικότητα.

Η επιχείρηση ξεκίνησε εκ νέου, αν και σε περιορισμένη έκταση, λίγη ώρα μετά την επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν στο σημείο της τραγωδίας.

Κατάρρευση κτιρίου στη Φλόριντα: Ξεκίνησαν και πάλι οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν επιζώντων-1

Οι αρχές δηλώνουν ότι δεν έχουν εγκαταλείψει τις ελπίδες να βρουν επιζώντες, όμως κανείς από τους ενοίκους του κτιρίου δεν έχει βγει ζωντανός από τα ερείπια μετά τις πρώτες ώρες της τραγωδίας.

Ο Μπάιντεν δεσμεύθηκε να προσφέρει ομοσπονδιακή βοήθεια και παρηγόρησε τις οικογένειες των νεκρών και των αγνοούμενων, αν και παραδέχθηκε ότι οι ελπίδες να βρεθούν ζωντανοί οι αγνοούμενοι μειώνονται μέρα με την ημέρα. Ωστόσο εκτίμησε ότι είναι ακόμη πιθανό να βρεθούν κάποιοι επιζώντες.

«Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία», δήλωσε ο Μπάιντεν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων νεκρών φτάνει τους 18, αφού την Τετάρτη ανακοινώθηκε ο θάνατος έξι ακόμη ατόμων, ανάμεσά τους και δύο παιδιά ηλικίας 4 και 10 ετών, όπως δήλωσε χθες, Πέμπτη, η δήμαρχος της κομητείας Μαϊάμι- Ντέιντ Ντανιέλα Λιβάιν Κάβα.

Κατάρρευση κτιρίου στη Φλόριντα: Ξεκίνησαν και πάλι οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν επιζώντων-2

Άλλοι 145 άνθρωποι θεωρούνται αγνοούμενοι και πιστεύεται ότι είναι παγιδευμένα στα βουνά από κονιορτοποιημένο τσιμέντο, μέταλλα και ξύλα. 

Παράλληλα οι αξιωματούχοι έχουν στρέψει την προσοχή τους και στην τροπική καταιγίδα Έλσα, η οποία σχηματίστηκε στον Ατλαντικό και ενδέχεται να πλήξει τη νότια Φλόριντα με ισχυρές βροχοπτώσεις και ανέμους ως την Κυριακή, ενδεχομένως προκαλώντας προβλήματα στις επιχειρήσεις διάσωσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή