Προσωρινή διακοπή των ερευνών στο Μαϊάμι

Προσωρινή διακοπή των ερευνών στο Μαϊάμι

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν έχει τέλος ο θρήνος στο Μαϊάμι της Φλόριντα, μετά την κατάρρευση πολυώροφης πολυκατοικίας, την περασμένη Πέμπτη. Το βράδυ της Τετάρτης τα σωστικά συνεργεία απεγκλώβισαν νεκρές δύο αδελφές ηλικίας τεσσάρων και δέκα ετών, ανεβάζοντας τον τραγικό απολογισμό στους 18 νεκρούς, ενώ εξακολουθούν να αγνοούνται 145 ένοικοι και επισκέπτες. Tην ανακοίνωση της ανεύρεσης των δύο ανήλικων θυμάτων έκανε η δήμαρχος της κομητείας Μαϊάμι Ντέιντ, Ντανιέλα Λεβίν Κάβα, λέγοντας ότι «κάθε απώλεια ζωής από την κατάρρευση είναι μια τραγωδία, αλλά κανείς δεν μπορεί να αντέξει την απώλεια των παιδιών μας».

Λίγο αργότερα, χθες το απόγευμα, η Κάβα ανακοίνωσε την προσωρινή διακοπή της επιχείρησης έρευνας και διάσωσης εξαιτίας του κινδύνου κατάρρευσης του τμήματος του κτιρίου που παρέμενε όρθιο. Ωστόσο, αξιωματούχοι εκτιμούν ότι υπάρχουν ακόμη ελπίδες για εντοπισμό επιζώντων. Το σημείο της τραγωδίας επισκέφθηκαν χθες ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και η σύζυγός του Τζιλ για να συλλυπηθούν και να παρηγορήσουν τις οικογένειες των θυμάτων και των αγνοουμένων και να συγχαρούν τους διασώστες.

Εκτός από την προσωρινή διακοπή της επιχείρησης έρευνας, τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλουν τα σωστικά συνεργεία δυσχεραίνουν οι καιρικές συνθήκες, καθώς στην περιοχή επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες και μεγάλη υγρασία, ενώ τις επόμενες ημέρες ο καιρός θα επιδεινωθεί περαιτέρω. 

Στην προσπάθεια έρευνας και διάσωσης συμβάλλουν διασώστες από το Ισραήλ. Ο επικεφαλής της ομάδας τους δήλωσε ότι εντοπίσθηκαν κάποιες σήραγγες αρκετά ευρείες ώστε να μπορεί να επιβιώσει κάποιος, αλλά γενικότερα τα χαλάσματα του κτιρίου είναι υπερβολικά συμπαγή.
Ακόμα και σήμερα παραμένουν άγνωστα τα αίτια της αιφνίδιας κατάρρευσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, οι ένοικοι είχαν ενημερωθεί με επιστολή για την κακή στατική κατάσταση του κτιρίου τον Απρίλιο. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή