Προς υποχρεωτικούς εμβολιασμούς κινείται η Γαλλία

Προς υποχρεωτικούς εμβολιασμούς κινείται η Γαλλία

Φροντιστές και ιατρονοσηλευτικό προσωπικό οι πρώτοι στη λίστα

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με στόχο να αντιμετωπίσει το 4ο κύμα της πανδημίας, το οποίο αναμένεται τον Σεπτέμβριο, η Γαλλία έχει αρχίσει να αυξάνει τις πιέσεις για εμβολιασμούς, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Euronews.

Η απόφαση είναι να αποφευχθεί η πιθανότητα μιας νέας καραντίνας, που θα ήταν καταστροφική τόσο για την οικονομία, όσο και για το ηθικό των Γάλλων.

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Ζαν Καστέξ, σκοπεύει συμβουλευτεί το Συμβούλιο της Επικρατείας, το Συνταγματικό Συμβούλιο, αλλά και τους επικεφαλής όλων των πολιτικών κομμάτων προκειμένου να καταρτίσει νομοσχέδιο που θα καθιστά υποχρεωτικό τον εμβολιασμό κατά του COVID-19 και αν όχι για όλους τουλάχιστον για τους φροντιστές και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.

Υποχρεωτικός μπορεί να καταστεί ο εμβολιασμός και για άλλα επαγγέλματα, καθώς όλα θα εξαρτηθούν από τη συμπεριφορά των πολιτών.

«Έχουμε ένα όπλο κατά του ιού. Είναι το εμβόλιο. Λειτουργεί και έχει άψογα αποτελέσματα, συμπεριλαμβανομένης και της μετάλλαξης Δέλτα. Σήμερα το επίπεδο εμβολιασμών ημερησίως παραμένει υψηλό, αφού είχε παγώσει για κάποιο διάστημα, ο αριθμός των ραντεβού για την πρώτη δόση έχει αρχίσει να ανεβαίνει πάλι κατά 10% με 20%. Αυτά είναι πολύ ευχάριστα νέα που παρατηρούμε τις τελευταίες ημέρες», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γκαμπριέλ Ατάλ.

Μόνο το 57% των φροντιστών και το 64% των εργαζομένων στον κλάδο της υγείας έχει κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου, με την Ομοσπονδία Νοσοκομείων της Γαλλίας να θεωρεί το ποσοστό ανεπαρκές και να απευθύνει έκκληση ο εμβολιασμός να γίνει υποχρεωτικός.

Αν το Συμβούλιο της Επικρατείας και το Συνταγματικό Συμβούλιο δώσουν το «πράσινο φως» στον υποχρεωτικό εμβολιασμό φροντιστών και ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, θα μπορούσε να ανοίξει ο δρόμος και για άλλα επαγγέλματα, όπως οι εκπαιδευτικοί ή τα επαγγέλματα του τουρισμού.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή