ΚΟΣΜΟΣ

Φον ντερ Λάιεν: Η Κύπρος δεν είναι μόνη

«Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια για τους τέσσερις νέους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους», αναφέρει η πρόεδρος της Κομισιόν

Φον ντερ Λάιεν: Η Κύπρος δεν είναι μόνη

Τα συλλυπητήριά της για τον θάνατο των τεσσάρων ανθρώπων στις πυρκαγιές στην Κύπρο εξέφρασε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, στέλνοντας το μήνυμα ότι «η Κύπρος δεν είναι μόνη».

⇒ Διαβάστε επίσης: ΥΠΕΣ Κύπρου: Η καταστροφικότερη πυρκαγιά από καταβολής της Κυπριακής Δημοκρατίας

Σε ανάρτησή της στο Twitter η κυρία Φον ντερ Λάιεν ανέφερε:

«Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια για τους τέσσερις νέους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στις πρωτοφανείς φωτιές στην Κύπρο. Η ΕΕ ήταν από την πρώτη στιγμή και θα είναι αλληλέγγυα στην Κύπρο, σ’ αυτήν την κοινωνική, οικονομική και οικολογική καταστροφή. Η Κύπρος δεν είναι μόνη».

Παράλληλα, την ετοιμότητα της Ε.Ε. να βοηθήσει την Κύπρο, εξέφρασε χθες ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ σε δική του ανάρτηση. 

«Οι σκέψεις μας είναι στα θύματα των πυρκαγιών στην Κύπρο. Στα αγαπημένα τους πρόσωπα στέλνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια» ανέφερε ο κ. Μισέλ.

Συμπλήρωσε, δε, ότι «η Ε.Ε. είναι έτοιμη να παράσχει στον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη και στον λαό της Κύπρου κάθε είδους βοήθεια».