Βρετανία-Κορωνοϊός: Νίπτει τας χείρας του ο Μπόρις Τζόνσον

Βρετανία-Κορωνοϊός: Νίπτει τας χείρας του ο Μπόρις Τζόνσον

Αναμένεται από 19/7 να αρθεί η απαίτηση καραντίνας για όσους επιστρέφουν από χώρες όπως η Ελλάδα

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ευθύνη για τον κορωνοϊό περνά στους πολίτες, αναμένεται να πει ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα, σχεδιάζοντας σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες να δηλώσει ότι πρέπει κάθε Βρετανός υπήκοος να λάβει ο ίδιος τα μέτρα του και να αντιμετωπίσει την Covid-19 όπως αντιμετωπίζει τη γρίπη.

«Εφαρμόστε την κρίση σας», αναμένεται να πει προς τους Βρετανούς ο κ. Τζόνσον, θεωρώντας πως έτσι το κράτος θα αποποιηθεί των ευθυνών του και οι πολίτες θα αναλάβουν τις δικές τους ευθύνες εμβολιαζόμενοι και τηρώντας τα ατομικά μέτρα αυτοπροστασίας.

Οι δηλώσεις αναμένεται να αποτελέσουν κομμάτι της ανακοίνωσης του οδικού χάρτη εξόδου από τους γενικούς περιορισμούς με ημερομηνία-ορόσημο τη 19η Ιουλίου.

Διαβάστε επίσης:

 

Ο κ. Τζόνσον προβλέπεται να πει και ότι θα αρθεί η υποχρεωτικότητα της χρήσης μάσκας, ενώ τα οριστικά μέτρα όπως θα ισχύουν από τις 19 Ιουλίου πρόκειται να ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα.

Επίσης αναμένεται από 19 Ιουλίου να αρθεί η απαίτηση καραντίνας για τους επιστρέφοντες από χώρες όπως η Ελλάδα.

Με δεδομένο τον καλπασμό στον αριθμό κρουσμάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο, τυχόν μετακύληση της ευθύνης ελέγχου της πανδημίας εξ ολοκλήρου στους πολίτες αναμένεται να προκαλέσει έντονη αντίδραση της επιστημονικής κοινότητας, που βλέπει το τέταρτο κύμα της πανδημίας να έρχεται ορμητικό και να τη μετάλλαξη Δέλτα να σαρώνει. Σχεδόν το 36% των ενήλικων Βρετανών δεν έχει ακόμη εμβολιαστεί πλήρως και κινδυνεύει.

Την Κυριακή η Βρετανία ανακοίνωσε σχεδόν 25.000 νέα κρούσματα εντός 24 ωρών και 15 νέους θανάτους.

Πηγή: Bloomberg, The Guardian

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή