Κύπρος: Υπό πλήρη έλεγχο η φονική πυρκαγιά

Κύπρος: Υπό πλήρη έλεγχο η φονική πυρκαγιά

Δύο ημέρες μετά το ξέσπασμά της στην κυπριακή ενδοχώρα, η φωτιά ελέγχεται απολύτως

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπό πλήρη έλεγχο βρίσκεται πλέον η φωτιά στη Κύπρο, που έχει κοστίσει τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους.

Από τις 8 το πρωί τις Δευτέρας οι δύναμεις πυρόσβεσης στην Κύπρο, που ενισχύθηκαν και από ελληνικά και ισραηλινά πτητικά μέσα, έχουν θέσει πλέον υπό τον απόλυτο έλεγχό τους την πυρκαγιά που από το μεσημέρι του Σαββάτου έχει κατακάψει περί τα 55.000 στρέμματα δασικών και γεωργικών εκτάσεων, όπως μετέδωσε το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ωστόσο, σύμφωνα με το Τμήμα Δασών της πυροσβεστικής της Κύπρου, στην περιοχή θα παραμένουν ισχυρές δυνάμεις για την αποτροπή αναζωπύρωσης της φωτιάς.

Η πυρκαγιά, η πλέον καταστροφική στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας, ξέσπασε στην περιοχή του Αρακαπά λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι του Σαββάτου.

Διαβάστε ακόμη:

Η φωτιά επεκτάθηκε στις κοινότητες Επταγώνιας, Ακαπνού, Οράς, Μελίνης, Συκόπετρας, Οδού, Αγίων Βαβατσινιάς και Βαβατσινιάς, σε ορισμένα από τα πιο γραφικά ορεινά χωριά της Κύπρου.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις εστίασαν τις προσπάθειές τους στον περιορισμό της πυρκαγιάς σε δύσβατες περιοχές της κυπριακής ενδοχώρας, μπροσπαθώντας με επιτυχία να προχωρήσουν οι φλόγες στο Δάσος του Μαχαιρά, κάτι που θα σήμαινε όχι μόνο την καταστροφή του αλλά και την ελεύθερη πια προώθηση του μετώπου προς τις πεδινές περιοχές της Λευκωσίας, σύμφωνα πάντα με το Τμήμα Δασών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής Κύπρου, και οι τέσσερις νεκροί ήταν Αιγύπτιοι πολίτες, που εργάζονταν στην περιοχή της Οδού και απανθρακώθηκαν στην προσπάθειά τους να γλιτώσουν από το πύρινο μέτωπο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή