Τουρκία: Τρία κρούσματα της μετάλλαξης «Δέλτα συν»

Τουρκία: Τρία κρούσματα της μετάλλαξης «Δέλτα συν»

Η Τουρκία εντόπισε τρία κρούσματα της παραλλαγής «Δέλτα συν» του νέου κορωνοϊού σε τρεις επαρχίες, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Υγείας

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Τουρκία εντόπισε τρία κρούσματα της παραλλαγής «Δέλτα συν» του νέου κορωνοϊού σε τρεις επαρχίες, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Υγείας, προσθέτοντας ότι 284 κρούσματα του ξεχωριστού παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα εντοπίστηκαν σε 30 επαρχίες.

Ορισμένοι επιστήμονες δηλώνουν ότι το στέλεχος «Δέλτα συν» μπορεί να είναι ακόμη πιο μεταδοτικό, σύμφωνα με το Reuters.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Κορωνοϊός: Επελαύνει ασυγκράτητη η μετάλλαξη «Δέλτα»

Η Τουρκία, η οποία χαλάρωσε τους περισσότερους περιορισμούς την 1η Ιουλίου, έχει καταγράψει συνολικά σχεδόν 5,5 εκατομμύρια κρούσματα του νέου κορvνοϊού και περίπου 50.000 θανάτους από την COVID-19. Το πρόγραμμα εμβολιασμού του πληθυσμού έχει ενταθεί και υπολογίζεται ότι χορηγούνται περισσότερες από ένα εκατομμύριο δόσεις καθημερινά.

«Η (παραλλαγή) ‘Δέλτα συν’ εντοπίστηκε σε τρεις ανθρώπους σε τρεις ξεχωριστές επαρχίες, (συμπεριλαμβανομένου) ενός στην Κωνσταντινούπολη», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά σε δημοσιογράφους έπειτα από υπουργικό συμβούλιο που έγινε χθες, Δευτέρα. «Οι άνθρωποι αυτοί είναι σε καλή κατάσταση», πρόσθεσε.

Το εμβολιαστικό πρόγραμμα της Τουρκίας άρχισε τον Ιανουάριο με δόσεις του εμβολίου της κινεζικής Sinovac ενώ έκτοτε χορηγούνται επίσης αυτά των Pfizer/BioNTech και το ρωσικό Sputnik V.

Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή