Ρωσία: Κατασκοπευτικό θρίλερ με σύλληψη του Εσθονού πρόξενου

Ρωσία: Κατασκοπευτικό θρίλερ με σύλληψη του Εσθονού πρόξενου

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επ’ αυτοφώρω συνελήφθη ο πρόξενος της Εσθονίας στην Αγία Πετρούπουλη, Μαρτ Λάττε, τη στιγμή που παραλάμβανε έγγραφα με απόρρητες πληροφορίες από έναν Ρώσο πολίτη. 

Σύμφωνα με την FSB, η δραστηριότητα του Εσθονού διπλωμάτη είναι ασυμβίβαστη με την ιδιότητα του και έχει σαφή εχθρικό χαρακτήρα έναντι της Ρωσίας. «Σε βάρος του ξένου διπλωμάτη θα ληφθούν μέτρα σύμφωνα με του κανόνες του διεθνούς δικαίου» αναφέρεται στην ανακοίνωση της FSB.

Σημειώνεται ότι στο Γενικό προξενείο της Εσθονίας στην Αγία Πετρούπολη υπηρετούν πέντε πρόξενοι μεταξύ των οποίων και ο Λάττε.

Εσθονία: «Στημένη» η σύλληψη

Για «στημένη» σύλληψη και «πρόκληση» έκανε λόγο το υπουργείο Εξωτερικών της Εσθονίας, ενώ ανέφερε ότι οι κατηγορίες εναντίον του είναι «αβάσιμες».

«Η κατηγορία ότι περιήλθαν στην κυριότητα του διαβαθμισμένα έγγραφα είναι απολύτως αβάσιμη. Πρόκειται για μια πρόκληση. Όλο το συμβάν ήταν στημένο», δήλωσε στο Reuters η εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της Εσθονίας Αάρι Λέμικ.

Η σύλληψη του Εσθονού διπλωμάτη συνιστά ένα ακόμη παράδειγμα του ότι η Ρωσία επιλέγει την αντιπαράθεση αντί να αντιστρέψει την αρνητική τάση στις σχέσεις με τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Εσθονίας.

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή