Αεροπορική τραγωδία στη ρωσική Απω Ανατολή

Αεροπορική τραγωδία στη ρωσική Απω Ανατολή

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΟΣΧΑ. Αεροπορική τραγωδία έλαβε χώρα στη ρωσική Απω Ανατολή, όπου επιβατικό αεροπλάνο συνετρίβη, με συνέπεια να σκοτωθούν και οι 28 άνθρωποι που βρίσκονταν σε αυτό – οι 22 επιβάτες και τα έξι μέλη του πληρώματος. 

Το αεροσκάφος Antonov An-26, που απογειώθηκε από το Πετροπάβλοφσκ-Καμτσάτσκ με προορισμό την Παλάνα, έχασε την επαφή με το κέντρο ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας λίγο πριν από την προγραμματισμένη προσγείωσή του στα βόρεια της χερσονήσου Καμτσάτκα. Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η επικοινωνία με το αεροπλάνο χάθηκε 9 χλμ. μακριά από το αεροδρόμιο της Παλάνα. Σύμφωνα με μη επιβεβαιωμένες αναφορές, το αεροσκάφος συγκρούστηκε σε βράχο καθώς ετοιμαζόταν για προσγείωση και στη συνέχεια έπεσε στην ακτή. Στους 22 επιβάτες που έχασαν τη ζωή τους περιλαμβάνεται και ένα παιδί.

Η επικεφαλής της τοπικής αυτοδιοίκησης στην Παλάνα, Ολγκα Μοκίρεβα, ήταν μεταξύ των επιβατών. Σε δήλωση που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της περιφερειακής κυβέρνησης της Καμτσάτκα, ο κυβερνήτης Βλαντίμιρ Σολόντοφ ανέφερε ότι τμήματα του αεροσκάφους εντοπίσθηκαν τόσο στην ακτή όσο και στη θάλασσα. Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες και ιδιαίτερα η πυκνή ομίχλη θεωρούνται πιθανή αιτία του ατυχήματος, ωστόσο ξεκίνησε η διεξαγωγή έρευνας για το περιστατικό. 

Τα τελευταία χρόνια έχουν σημειωθεί αρκετά σοβαρά αεροπορικά ατυχήματα στη Ρωσία. Τον Μάιο του 2019, ένα σούπερ τζετ Aeroflot Sukhoi συνετρίβη και έπιασε φωτιά σε διάδρομο στη Μόσχα, οδηγώντας στον θάνατο 41 άτομα, ενώ ένα χρόνο νωρίτερα, αεροσκάφος της αεροπορικής εταιρείας Saratov έπεσε λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του από τη Μόσχα, σκοτώνοντας και τα 71 άτομα που επέβαιναν σε αυτό. Το 2012, ένα αεροπλάνο Antonov An-28, που ανήκε στην Kamchatka Aviation Enterprise, συνετρίβη σε βουνό ενώ πετούσε από το Πετροπάβλοφσκ-Καμτσάτσκ με προορισμό την Παλάνα. Από τους 14 επιβάτες σκοτώθηκαν οι δέκα. Σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Tass, στο αίμα και των δύο νεκρών πιλότων βρέθηκαν ποσότητες αλκοόλ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή