Έγινε κυκλώνας ξανά η «Έλσα» καθώς πλησιάζει τη Φλόριντα

Έγινε κυκλώνας ξανά η «Έλσα» καθώς πλησιάζει τη Φλόριντα

Η τροπική καταιγίδα «Έλσα» ενισχύθηκε σε κυκλώνα, ανακοίνωσε το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η τροπική καταιγίδα «Έλσα» ενισχύθηκε σε κυκλώνα, ανακοίνωσε χθες Τρίτη το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων (NHC), τμήμα της αμερικανικής εθνικής μετεωρολογικής υπηρεσίας.

Το Κέντρο προβλέπει ότι ο κυκλώνας Έλσα θα φθάσει πάνω από το έδαφος αργά το πρωί της Τετάρτης στο βόρειο τμήμα της Ακτής του Κόλπου στη Φλόριντα.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Κατάρρευση κτιρίου στη Φλόριντα: Στους 32 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών

Το λεγόμενο μάτι του κυκλώνα, το οποίο κινείται προς βορρά με ταχύτητα 16 χιλιομέτρων την ώρα, βρίσκεται 165 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά από την Τάμπα, με ριπές ανέμου μέγιστης ταχύτητας 120 χ.α.ώ., σύμφωνα με το NHC.

Νεκροί και πολλές καταστροφές στην Καραϊβική

Η «Έλσα» άφησε πίσω της τουλάχιστον τρεις νεκρούς κατά το πέρασμά της στην Καραϊβική, συνοδευόμενη από σφοδρούς ανέμους και ισχυρές βροχοπτώσεις.

Τη Δευτέρα κηρύχθηκε κατάσταση συναγερμού για την επαρχία της Αβάνας και τις επαρχίες Μαγιαμπέκε και Αρτεμίσα. Πάνω από 100.000 Κουβανοί υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν προσωρινά τις εστίες τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή