Αυστραλία: Παράταση του lockdown στο Σίδνεϊ

Αυστραλία: Παράταση του lockdown στο Σίδνεϊ

Την παράταση κατά μία εβδομάδα του lockdown, το οποίο έχει τεθεί σε ισχύ εδώ και 14 ημέρες στο Σίδνεϊ, αποφάσισαν οι αρχές της πολιτείας της Νέας Νότιας Ουαλίας

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την παράταση κατά μία εβδομάδα του lockdown, το οποίο έχει τεθεί σε ισχύ εδώ και 14 ημέρες στο Σίδνεϊ, αποφάσισαν οι αρχές της πολιτείας της Νέας Νότιας Ουαλίας, σε μια προσπάθεια να ανασχεθεί η εξάπλωση του νέου ξεσπάσματος της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, που αποδίδεται στη μετάλλαξη Δέλτα.

Τα μέτρα, τα οποία αναμενόταν να αρθούν την Παρασκευή, πλέον θα ισχύουν ως τη 16η Ιουλίου, διευκρίνισε η πολιτειακή πρωθυπουργός, Γκλάντις Μπερετζίκλιαν, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Σίδνεϊ.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Μετάλλαξη «Δέλτα»: Ιλιγγιώδης η εξάπλωσή της

Τις προηγούμενες 24 ώρες διαγνώστηκαν 27 κρούσματα κορωνοϊού στη Νέα Νότια Ουαλία, από 18 την προηγουμένη. Στο τρέχον ξέσπασμα, ο αριθμός των μολύνσεων έχει ξεπεράσει τις 350 στην πολυπληθέστερη αυστραλιανή πολιτεία.

Η επιβολή lockdowns, η τήρηση των κανόνων της λεγόμενης κοινωνικής απόστασης και η διεξοδική ιχνηλάτηση των επαφών των ανθρώπων που μολύνθηκαν θεωρείται πως επέτρεψαν στην Αυστραλία να ελέγξει –συγκριτικά– την πανδημία και να διατηρήσει σε χαμηλό επίπεδο τον απολογισμό των θυμάτων.

Η χώρα των 25 εκατομμυρίων κατοίκων έχει καταγράψει ως αυτό το στάδιο σχεδόν 31.000 μολύνσεις και 910 θανάτους εξαιτίας της COVID-19.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή