ΚΟΣΜΟΣ

Σχέδιο για «διαζύγιο» και στο ίδρυμα Γκέιτς

Σχέδιο και για «εταιρικό» διαζύγιο μεταξύ του Μπιλ και της Μελίντα Γκέιτς εκπονεί το Ίδρυμα Γκέιτς, όπως ανακοινώθηκε την Τετάρτη. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, δίνεται η δυνατότητα στη Μελίντα Γκέιτς να παραιτηθεί από τη θέση του συμπροέδρου του ιδρύματος και να λάβει «προσωπικούς πόρους», διαχωρισμένους από τον πρώην σύζυγό της για δικές της φιλανθρωπικές δράσεις, […]

Σχέδιο για «διαζύγιο» και στο ίδρυμα Γκέιτς

Σχέδιο και για «εταιρικό» διαζύγιο μεταξύ του Μπιλ και της Μελίντα Γκέιτς εκπονεί το Ίδρυμα Γκέιτς, όπως ανακοινώθηκε την Τετάρτη.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, δίνεται η δυνατότητα στη Μελίντα Γκέιτς να παραιτηθεί από τη θέση του συμπροέδρου του ιδρύματος και να λάβει «προσωπικούς πόρους», διαχωρισμένους από τον πρώην σύζυγό της για δικές της φιλανθρωπικές δράσεις, εφόσον η ίδια ή ο Μπιλ Γκέιτς αποφασίσουν ότι δεν μπορούν να εργάζονται πλέον μαζί.

Πρόκειται για πλάνο το οποίο θα τεθεί δυνητικά σε εφαρμογή μετά από δύο χρόνια και αποκαλύφθηκε μαζί με άλλες αλλαγές στην εταιρική διακυβέρνηση του Ιδρύματος, προκειμένου να διασφαλιστεί το μέλλον του μεγαλύτερου ιδιωτικού φιλανθρωπικού οργανισμού του πλανήτη, σε μια περίοδο αβεβαιότητας, μετά το διαζύγιο των δύο.

Από την πλευρά του, ο Μαρκ Σούζμαν, CEO του Ιδρύματος, σημείωσε ότι ο Μπιλ και η Μελίντα Γκέιτς θέλουν να είναι «διαφανείς» σχετικά με ζητήματα που απορρέουν από το διαζύγιό τους, εκφράζοντας, πάντως, την εκτίμηση ότι δεν θα τερματίσουν τελικά τη σχέση εργασίας τους.

με πληροφορίες από FT