ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Προς κατάργηση η καραντίνα για εμβολιασμένους ταξιδιώτες της «πορτοκαλί» λίστας

Η Βρετανία σχεδιάζει γενική αναθεώρηση των κανόνων για ταξίδια στο εξωτερικό

Βρετανία: Προς κατάργηση η καραντίνα για εμβολιασμένους ταξιδιώτες της «πορτοκαλί» λίστας

Οι Βρετανοί οι οποίοι θα έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά του κορωνοϊού, θα έχουν περισσότερες ελευθερίες σε ό,τι αφορά τα ταξίδια στο εξωτερικό από τις 19 Ιουλίου, βάσει του σχεδίου της βρετανικής κυβέρνησης που αναμένεται να ανακοινωθεί εντός της ημέρας, αναφέρει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Bloomberg.

Η Βρετανία σχεδιάζει γενική αναθεώρηση των κανόνων για ταξίδια στο εξωτερικό, ώστε οι επιβάτες που επιστρέφουν στην Αγγλία από προορισμούς της «πορτοκαλί» λίστας -στην οποία βρίσκεται και η Ελλάδα- να μην χρειάζεται να τίθενται σε καραντίνα για 10 ημέρες.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Χίθροου: Δοκιμάζει τη δημιουργία λωρίδων ταχείας διέλευσης για πλήρως εμβολιασμένους

Αντ’ αυτού, οι ταξιδιώτες θα καλούνται να κάνουν τεστ κορωνοϊού μετά την άφιξή τους, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg.

Οι όποιες αλλαγές πρόκειται να τεθούν σε ισχύ από τις 19 Ιουλίου, όταν θα χαλαρώσουν και οι υπόλοιποι περιορισμοί στη Βρετανία.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Βρετανία: Οι αεροπορικές εταιρίες θα ελέγχουν τις καταστάσεις εμβολιασμένων στις πτήσεις

Εκείνη την περίοδο αρχίζουν οι σχολικές διακοπές, εκτιμάται συνεπώς ότι θα δοθεί ώθηση στην τουριστική βιομηχανία, η οποία έχει πληγεί από τους περιορισμούς στις μετακινήσεις.

Σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες για ταξίδια στο εξωτερικό, οι επισκέπτες σε περισσότερους από 100 προορισμούς -ανάμεσά τους οι ΗΠΑ- πρέπει να μένουν σε απομόνωση για 10 ημέρες κατά την επιστροφή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Τελευταίες ειδήσεις