Βίντεο: «Απόδραση» από τη συνέντευξη Τύπου λόγω… Eurofighter

Βίντεο: «Απόδραση» από τη συνέντευξη Τύπου λόγω… Eurofighter

Τρέχοντας έφυγαν από στέγαστρο σε βάση της λιθουανικής αεροπορίας, όπου έδιναν συνέντευξη Τύπου, ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ και ο Λιθουανός πρόεδρος Γκιτάνας Ναουσέντα, όταν ξαφνικά χρειάστηκε να απογειωθούν δύο Eurofighter.

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρέχοντας έφυγαν από στέγαστρο σε βάση της λιθουανικής αεροπορίας, όπου έδιναν συνέντευξη Τύπου, ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ και ο Λιθουανός πρόεδρος Γκιτάνας Ναουσέντα, όταν ξαφνικά χρειάστηκε να απογειωθούν δύο Eurofighter που βρίσκονταν ακριβώς πίσω τους.

Οι υπεύθυνοι Τύπου των δύο πλευρών έσπευσαν να μαζέψουν τα βάθρα και τις σημαίες και να… φυγαδεύσουν τους δύο ηγέτες, καθώς έπρεπε να απογειωθούν άμεσα τα αεροσκάφη.

Κατά πληροφορίες, αυτό συνέβη ξαφνικά διότι αεροσκάφος των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων φέρεται να εισήλθε στον λιθουανικό εναέριο χώρο και τα Eurofighter έπρεπε να σπεύσουν να το αναχαιτίσουν.

Το περιστατικό συνέβη την Πέμπτη στην αεροπορική βάση του Σιαουλιάι και η συνέντευξη Τύπου τελικά συνεχίστηκε ύστερα από διακοπή 25 λεπτών.

Σύμφωνα με πηγές των ισπανικών ενόπλων δυνάμεων, η Ρωσία τακτικά στέλνει αεροσκάφη της στον λιθουανικό εναέριο χώρο όταν επισκέπτονται τη χώρα της Βαλτικής ηγέτες χωρών-μελών του ΝΑΤΟ.

Πηγή: El Pais

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή