Ένας γάμος δοκιμάζεται στον Λευκό Οίκο

Ένας γάμος δοκιμάζεται στον Λευκό Οίκο

Συνέντευξη δημοσιογράφου της Vogue από το προεδρικό ζεύγος των ΗΠΑ

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Η καθημερινότητα σε μια έπαυλη χωρίς ιδιωτική ζωή, οι διαρκείς υποχρεώσεις, τα χωριστά ταξίδια, η πίεση του αξιώματος… Για τον γάμο του Τζο και της Τζιλ Μπάιντεν, η μετακόμιση στον Λευκό Οίκο είναι, χωρίς αμφιβολία, μια δοκιμασία. Ο δημοσιογράφος της Vogue Τζόναθαν φαν Μέτερ συνάντησε το προεδρικό ζεύγος και έθεσε ευθέως το ερώτημα. 

«Ναι, μας έχει επηρεάσει», απάντησε ο 78χρονος πρόεδρος των ΗΠΑ, με ένα μορφασμό που πρόδιδε πόνο. «Μου λείπει. Είμαι πραγματικά υπερήφανος για εκείνη. Αλλά δεν μπορούμε να ξεφεύγουμε, όπως κάναμε παλιά. Οταν ζούσαμε στο Ντέλαγουερ, ήταν κομμάτι του γάμου μας να πηγαίνουμε μία φορά τον μήνα μόνοι μας σε έναν ξενώνα της περιοχής για να περάσουμε μερικές ρομαντικές στιγμές και να κάνουμε παρέα οι δυο μας», εξομολογήθηκε ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Μήπως να το προγραμματίζατε;» ρώτησε ο δημοσιογράφος. «Πέρα από αστεία, αυτό είναι ένα κομμάτι του προβλήματος. Δεν γίνεται», απάντησε ο Μπάιντεν. «Δεν παραπονιέμαι. Ετσι είναι αυτή η δουλειά. Είναι όλα πιο δύσκολα, δεν συμφωνείς;» πρόσθεσε κοιτάζοντας την Τζιλ. «Ω, ναι», απάντησε εκείνη. 

Την επόμενη ημέρα, ο Φαν Μέτερ ζήτησε από την Πρώτη Κυρία να πει περισσότερα. «Είναι αλήθεια», απάντησε η Τζιλ Μπάιντεν. «Είμαστε και οι δύο πάρα πολύ απασχολημένοι. Νομίζω ότι πρέπει να προσπαθήσουμε λίγο περισσότερο να βρούμε χρόνο ο ένας για τον άλλον. Το δείπνο είναι μία από αυτές τις στιγμές. Κάποιες φορές τρώμε στο μπαλκόνι, χθες φάγαμε στο κίτρινο Οβάλ Γραφείο, στον επάνω όροφο. Είναι αυτό το κομμάτι της ημέρας που φυλάμε ο ένας για τον άλλον: συνεχίζουμε να ανάβουμε κεριά, να συζητάμε και να μην έχουμε μαζί τα τηλέφωνά μας». 

Οι ετήσιες διακοπές τους στο εξοχικό τους, στην παραλία του Ντέλαγουερ, πάντως, δύσκολα θα πραγματοποιηθούν. Ο Λευκός Οίκος ζήτησε άδεια προσγείωσης για το προεδρικό ελικόπτερο στο πάρκινγκ γειτονικού καταστήματος και η Τζιλ Μπάιντεν σκοπεύει να το αξιοποιήσει, τώρα που το σχολικό έτος έχει τελειώσει. (Η Μπάιντεν εξακολουθεί να διδάσκει στο πανεπιστήμιο, παράλληλα με τις υποχρεώσεις της ως Πρώτης Κυρίας). «Αλλά για τον Τζο θα είναι δύσκολο, δεν ξέρω αν θα μπορέσει να έρθει στην παραλία». Ο Αμερικανός πρόεδρος μιλάει με καμάρι για τον τρόπο που η σύζυγός του διαχειρίζεται τον ρόλο της. «Ταξιδεύει σε όλη τη χώρα και οργανώνει μεγάλες εκδηλώσεις για εμένα και για τις ΗΠΑ. Την πρώτη φορά που την άκουσα να μιλάει, ήμουν πολύ υπερήφανος. “Αυτό είναι το κορίτσι μου”, σκέφτηκα».

Φυσικά, υπάρχει και το κόστος. «Ετοιμάζομαι για μια πολύ σημαντική ομιλία και δεν έχω χρόνο. Μετά μπορεί να έχω τελειώσει και να θέλω να περάσω χρόνο μαζί της και να ετοιμάζει εκείνη μια πολύ σημαντική ομιλία. Ή να βαθμολογεί γραπτά», λέει ο Μπάιντεν. «Πρέπει να βρούμε τρόπο να ξεκλέψουμε λίγο χρόνο». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή