Γαλλία: Με αυστηρά μέτρα προστασίας ανοίγουν έπειτα από 16 μήνες τα κλαμπ

Γαλλία: Με αυστηρά μέτρα προστασίας ανοίγουν έπειτα από 16 μήνες τα κλαμπ

Οι πελάτες θα πρέπει να διαθέτουν πιστοποιητικό πλήρους εμβολιασμού τουλάχιστον 14 ημερών ή αρνητικό αποτέλεσμα τεστ PCR ή rapid test τουλάχιστον 48 ωρών ή πιστοποιητικό νόσησης με Covid σε διάστημα από 6 μήνες έως 15 ημέρες πριν

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι επαγγελματίες της νυχτερινής διασκέδασης ετοιμάζονται για το άνοιγμα των κλαμπ στη Γαλλία έπειτα από κλείσιμο 16 μηνών, αλλά το αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο που έχει επιβληθεί από την γαλλική κυβέρνηση αποθαρρύνει τελικά την πλειονότητα να επανέλθει σε λειτουργία.

«Είναι ανακουφιστικό που μπορούμε να ξανανοίξουμε, ακόμη και αν όχι ακόμη στο 100%», λέει ένας από τους επαγγελματίες του χώρου στο Παρίσι.

Για την είσοδο, οι πελάτες θα πρέπει να διαθέτουν πιστοποιητικό πλήρους εμβολιασμού τουλάχιστον 14 ημερών ή αρνητικό αποτέλεσμα τεστ PCR ή rapid test τουλάχιστον 48 ωρών ή πιστοποιητικό νόσησης με Covid σε διάστημα από 6 μήνες έως 15 ημέρες πριν. Υπάρχει ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας, αλλά δεν είναι υποχρεωτική για τους πελάτες.

Το άνοιγμα των κλαμπ και ντισκοτέκ, αν και στο 75% της πληρότητας, έχει δημιουργήσει επικρίσεις, διότι οι χώροι τους είναι εσωτερικοί και εξαιρετικά επικίνδυνοι για την μετάδοση της νόσου.

Την ώρα που η παραλλαγή Δέλτα αρχίζει να κυριαρχεί στην Γαλλία, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, ο επιδημιολόγος και μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου που συμβουλεύει την κυβέρνηση Αρνό Φοντανέ δήλωσε ξεκάθαρα στο RTL ότι οι ντισκοτέκ είναι χώροι επικίνδυνοι λόγω της εμφάνισης της ινδικής μετάλλαξης.

Η Καταλονία, η οποία άνοιξε τα κλαμπ και τις ντισκοτέκ στις 21 Ιουνίου, αναγκάσθηκε να τα ξανακλείσει λόγω της επιδημικής ανάφλεξης.

«Θα είμαστε πολύ προσεκτικοί και, αν χρειασθεί, να κάνουμε βήματα πίσω διότι τα πράγματα θα εξελιχθούν άσχημα, θα αναλάβουμε τις ευθύνες μας», διαβεβαίωσε ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν στην France Inter.

Παρά την ανυπομονησία των επαγγελματιών των νυχτερινών κέντρων διασκέδασης, ορισμένοι επαγγελματίες επέλεξαν να περιμένουν το φθινόπωρο, θεωρώντας ότι το υγειονομικό πρωτόκολλο είναι υπερβολικά αυστηρό και εκτιμώντας ότι η προσέλευση θα είναι μεγάλη κυρίως στα θέρετρα και όχι στις πόλεις της Γαλλίας.

«Δεν πρόκειται για την επαναλειτουργία των νυχτερινών κλαμπ, πρόκειται για την επαναλειτουργία του 30% των ντισκοτέκ, διότι το 70% δεν μπορεί να εφαρμόσει το πρωτόκολλο γιατί είναι αυστηρό», δήλωσε επαγγελματίας του τομέα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ,AFP

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή