Euro 2020 – Αγγλία: Ρατσιστικές επιθέσεις στους «μοιραίους» των πέναλτι – Καταδικάζει ο Τζόνσον

Euro 2020 – Αγγλία: Ρατσιστικές επιθέσεις στους «μοιραίους» των πέναλτι – Καταδικάζει ο Τζόνσον

Ο Μπόρις Τζόνσον καταδίκασε τις ρατσιστικές επιθέσεις που είχαν ως στόχο παίκτες της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Αγγλίας

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο στόχαστρο ρατσιστικών επιθέσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βρέθηκαν οι ποδοσφαιριστές της Εθνικής Αγγλίας Ράσφορντ, Σάντσο και Σακά, οι οποίοι αστόχησαν στη διαδικασία των πέναλτι, στον τελικό του Euro 2020 ενάντια στην Ιταλία.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον καταδίκασε τις ρατσιστικές επιθέσεις που είχαν ως στόχο παίκτες της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Αγγλίας, μετά την ήττα των «τριών λιονταριών».

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο κ. Τζόνσον ανέφερε ότι οι παίκτες της Αγγλίας αξίζουν επαίνους και όχι να γίνονται στόχος ρατσιστικών επιθέσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Όσοι είναι υπεύθυνοι για αυτήν τη φρικτή κακοποίηση πρέπει να ντρέπονται για τον εαυτό τους», υπογράμμισε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Η βρετανική αστυνομία πραγματοποιεί έρευνα για τα ρατσιστικά σχόλια σε βάρος των Άγγλων ποδοσφαιριστών.

Πολλοί χρήστες του διαδικτύου στάθηκαν στο πλευρό των Ράσφορντ, Σάντσο και Σακά, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη τους για την πορεία της Εθνικής Αγγλίας στο τουρνουά.

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αγγλίας ανέφερε ότι η «αηδιαστική συμπεριφορά δεν είναι ευπρόσδεκτη», ενώ τόνισε ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να υποστηρίξει τους παίκτες που επηρεάστηκαν από τις επιθέσεις και ζήτησε τις σκληρότερες ποινές για τους υπευθύνους.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Η Ιταλία πρωταθλήτρια Ευρώπης για δεύτερη φορά στην ιστορία της

Η Ιταλία στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης για δεύτερη φορά στην ιστορία της επικρατώντας με 3-2 στα πέναλτι της Αγγλίας (κ.α. 1-1), στο Γουέμπλεϊ του Λονδίνου.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Ολονύχτιο πάρτι στην Ιταλία για την κατάκτηση του Euro

Με πληροφορίες από Reuters

Τελευταίες ειδήσεις

Η Ολυμπιακή «μάχη» του Τόκιο και οι «απώλειές» της

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή