Μπορέλ: Ψηφιακές τεχνολογίες και στρατηγική πυξίδα στην ατζέντα του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων

Μπορέλ: Ψηφιακές τεχνολογίες και στρατηγική πυξίδα στην ατζέντα του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων

Σύμφωνα με τον ίδιο, θα υπάρξει συζήτηση με τον νέο υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ Γιαΐρ Λαπίντ.

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα θέματα, τα οποία θα εστιάσουν οι Υπουργοί Εξωτερικών της Ε.Ε., κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων, αναφέρθηκε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής Ζοζέπ Μπορέλ, προσερχόμενος στη συνάντηση.

Όπως είπε, οι ψηφιακές τεχνολογίες και η στρατηγική πυξίδα βρίσκονται στην ατζέντα. «Θα συζητήσουμε τον αντίκτυπο των νέων τεχνολογιών. Είναι πολύ σημαντικό ζήτημα, στο οποίο πρέπει να δεσμευτούμε περισσότερο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μπορέλ και συμπλήρωσε ότι «η στρατηγική πυξίδα είναι θέμα το οποίο συνδέεται με την ευρωπαϊκή άμυνα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, θα υπάρξει συζήτηση με τον νέο υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ Γιαΐρ Λαπίντ. «Είναι σημαντικό το γεγονός ότι η νέα κυβέρνηση του Ισραήλ έρχεται εδώ», επεσήμενε ο Μπορέλ, τονίζονταςότι «είναι μια ευκαιρία για μια φρέσκια αρχή».

Στην ατζέντα του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων βρίσκονται επίσης τα ζητήματα του Αφγανιστάν, της Αιθιοπίας και του Λιβάνου.

«Σχετικά με τον Λίβανο, όλα τα ζητήματα είναι στο τραπέζι» ανέφερε ο Μπορέλ και σημείωσε ότι «η κρίση στον Λίβανο συνεχίζεται χωρίς καμία βελτίωση», ενώ προειδοποίησε ότι οι «οι κυρώσεις είναι στο τραπέζι».

Tελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή