ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Εuro 2021: Επιχείρηση «Καθαρίστε τις πόλεις»

Το δύσκολο έργο των καθαριστών, την επόμενη μέρα του τελικού, διευκολύνουν οι άδειοι δρόμοι

euro-2021-epicheirisi-kathariste-tis-poleis-561430621

Ένα πολύ διαφορετικό πρωινό Δευτέρας ξημέρωσε στην Αγγλία, όχι μόνο με τη διάχυτη απογοήτευση για την ήττα της εθνικής ποδοσφαίρου από την Ιταλία μέσα στο Γουέμπλεϊ, αλλά και γιατί οι δρόμοι ήταν άδειοι από κόσμο και γεμάτοι από σκουπίδια.

Από τις 4 το πρωί τα συνεργεία καθαρισμού στο Λονδίνο και τις άλλες μεγάλες πόλεις της Αγγλίας έσπευσαν να καθαρίσουν δρόμους και πλατείες από τα… απομεινάρια μιας ήττας, με σποραδικά επεισόδια σε πολλές γειτονιές της βρετανικής πρωτεύουσας, καθώς χρειάστηκε πολλή μπίρα για να χωνευθεί η νίκη των Ιταλών στα πέναλτι.

Σύμφωνα πάντα με τον βρετανικό Τύπο, οι δρόμοι και σταθμοί του τρένου ήταν σχεδόν άδειοι στο Λονδίνο το πρωί της Δευτέρας, χάρη κυρίως στην απόφαση για καθυστερημένη έναρξη της σχολικής ημέρας αλλά και του ωραρίου εργασίας από τις 10 το πρωί δεδομένου του ξενυχτιού όλης της χώρας για τον τελικό.

euro-2021-epicheirisi-kathariste-tis-poleis0

Με βάση τα στοιχεία θεαματικότητας, τον τελικό Ιταλία-Αγγλία της Κυριακής είδαν 31,1 εκατομμύρια τηλεθεατές, κάνοντάς τον το τρίτο δημοφιλέστερο τηλεοπτικό γεγονός όλων των εποχών στη βρετανική τηλεόραση.

euro-2021-epicheirisi-kathariste-tis-poleis2

Το αρνητικό αποτέλεσμα πάντως δεν απέτρεψε κάποιους διαφημιστές να χρησιμοποιήσουν τον διαβόητο πλέον στίχο «Το Ποδόσφαιρο Γυρίζει Σπίτι (Football’s Coming Home)» για να διαφημίσουν κατά μήκος ενός κεντρικού σταθμού του σιδηροδρόμου ότι «Μπορεί το ποδόσφαιρο να μη γύρισε σπίτι τη φορά αυτή, αλλά μπορείτε επιτέλους να φύγετε από το δικό σας», αναφερόμενο στην άρση των περιορισμών από τη 19η Ιουλίου.

euro-2021-epicheirisi-kathariste-tis-poleis4

Πηγή: Daily Mail, Reuters