Εuro 2021: Επιχείρηση «Καθαρίστε τις πόλεις»

Εuro 2021: Επιχείρηση «Καθαρίστε τις πόλεις»

Το δύσκολο έργο των καθαριστών, την επόμενη μέρα του τελικού, διευκολύνουν οι άδειοι δρόμοι

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένα πολύ διαφορετικό πρωινό Δευτέρας ξημέρωσε στην Αγγλία, όχι μόνο με τη διάχυτη απογοήτευση για την ήττα της εθνικής ποδοσφαίρου από την Ιταλία μέσα στο Γουέμπλεϊ, αλλά και γιατί οι δρόμοι ήταν άδειοι από κόσμο και γεμάτοι από σκουπίδια.

Από τις 4 το πρωί τα συνεργεία καθαρισμού στο Λονδίνο και τις άλλες μεγάλες πόλεις της Αγγλίας έσπευσαν να καθαρίσουν δρόμους και πλατείες από τα… απομεινάρια μιας ήττας, με σποραδικά επεισόδια σε πολλές γειτονιές της βρετανικής πρωτεύουσας, καθώς χρειάστηκε πολλή μπίρα για να χωνευθεί η νίκη των Ιταλών στα πέναλτι.

Σύμφωνα πάντα με τον βρετανικό Τύπο, οι δρόμοι και σταθμοί του τρένου ήταν σχεδόν άδειοι στο Λονδίνο το πρωί της Δευτέρας, χάρη κυρίως στην απόφαση για καθυστερημένη έναρξη της σχολικής ημέρας αλλά και του ωραρίου εργασίας από τις 10 το πρωί δεδομένου του ξενυχτιού όλης της χώρας για τον τελικό.

Εuro 2021: Επιχείρηση «Καθαρίστε τις πόλεις»-1

Με βάση τα στοιχεία θεαματικότητας, τον τελικό Ιταλία-Αγγλία της Κυριακής είδαν 31,1 εκατομμύρια τηλεθεατές, κάνοντάς τον το τρίτο δημοφιλέστερο τηλεοπτικό γεγονός όλων των εποχών στη βρετανική τηλεόραση.

Εuro 2021: Επιχείρηση «Καθαρίστε τις πόλεις»-2

Το αρνητικό αποτέλεσμα πάντως δεν απέτρεψε κάποιους διαφημιστές να χρησιμοποιήσουν τον διαβόητο πλέον στίχο «Το Ποδόσφαιρο Γυρίζει Σπίτι (Football’s Coming Home)» για να διαφημίσουν κατά μήκος ενός κεντρικού σταθμού του σιδηροδρόμου ότι «Μπορεί το ποδόσφαιρο να μη γύρισε σπίτι τη φορά αυτή, αλλά μπορείτε επιτέλους να φύγετε από το δικό σας», αναφερόμενο στην άρση των περιορισμών από τη 19η Ιουλίου.

Εuro 2021: Επιχείρηση «Καθαρίστε τις πόλεις»-3

Πηγή: Daily Mail, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή