Ισπανία – Κορωνοϊός: Απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας σε 30 πόλεις στη Βαλένθια

Ισπανία – Κορωνοϊός: Απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας σε 30 πόλεις στη Βαλένθια

Θα απαγορευτούν επίσης οι συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ισπανικό δικαστήριο έδωσε σήμερα την έγκρισή του ώστε περίπου 30 πόλεις στην περιφέρεια της Βαλένθια να επιβάλουν εκ νέου απαγόρευση της κυκλοφορίας κατά τις νυχτερινές ώρες προκειμένου να αναχαιτιστεί η εξάπλωση της Covid-19 μεταξύ των ανεμβολίαστων νέων.

Η τοπική κυβέρνηση είχε ζητήσει από το περιφερειακό δικαστήριο να εγκρίνει την επιβολή απαγόρευσης κυκλοφορίας, από τη 1 μέχρι τις 6 τα ξημερώματα, στις πόλεις με πληθυσμό άνω των 5.000 κατοίκων, που θεωρούνται περιοχές υψηλού κινδύνου. Σε αυτές περιλαμβάνεται η πρωτεύουσα Βαλένθια και το τοπικό τουριστικό θέρετρο Μπενικασίμ.

Θα απαγορευτούν επίσης οι συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων.

⇒ Διαβάστε επίσης: Κομισιόν: Σημαντικό να συνεχίσουν τις εκστρατείες εμβολιασμού τα κράτη-μέλη

Η περιφέρεια, που επί εβδομάδες είχε ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά νόσησης, με λιγότερες από 50 μολύνσεις ανά 100.000 κατοίκους, ξεπέρασε πλέον τις 250 ανά 100.000 κατοίκους. Οι περιφερειακές αρχές χρειάζονται δικαστική απόφαση ή την έκδοση διατάγματος από την κεντρική κυβέρνηση για να εφαρμόσουν lockdown, ταξιδιωτικούς περιορισμούς ή απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Σε εθνικό επίπεδο, τα κρούσματα έχουν αρχίσει και πάλι να αυξάνονται, λόγω της παραλλαγής Δέλτα αλλά και των συναθροίσεων ατόμων νεαρής ηλικίας. «Στην Ισπανία θα γίνουμε ειδικοί στην πρόωρη άρση των περιορισμών. Όταν αποφασίσαμε να άρουμε τους περιορισμούς σ’ αυτό το τέταρτο κύμα δεν είχαμε πετύχει επαρκή ανοσοποίηση μεταξύ των κατοίκων», είπε στο πρακτορείο Reuters ο Δρ Ραφαέλ Μπενγκόα, ο συνιδρυτής του Ινστιτούτου Στρατηγικής Υγείας του Μπιλμπάο. Σύμφωνα με τον Μπενγκόα, οι αρχές βιάστηκαν να ξανανοίξουν τον τουρισμό αντί να βασίσουν τις αποφάσεις τους σε επιδημιολογικά δεδομένα.

Στην ηλικιακή ομάδα 20-29 ετών ο δείκτης θετικότητας έχει αυξηθεί στις 1.047 μολύνσεις ανά 100.000 ανθρώπους, ανέφεραν την Παρασκευή οι ισπανικές αρχές. Επικαιροποιημένα στοιχεία αναμένεται να ανακοινωθούν αργότερα σήμερα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή