Τουρκία: Τριπλασιασμός των κρουσμάτων Δέλτα σε μια εβδομάδα

Τουρκία: Τριπλασιασμός των κρουσμάτων Δέλτα σε μια εβδομάδα

Γενική αύξηση των περιπτώσεων, κυρίως στις περιοχές με χαμηλό ποσοστό εμβολιασμών

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τριπλασιάστηκαν μέσα σε μια εβδομάδα τα κρούσματα της μετάλλαξης Δέλτα στην Τουρκία, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας της χώρας Φαχρετίν Κότσα. Παράλληλα αυξάνονται συνολικά τα κρούσματα.

Με βάση τα στοιχεία που έδωσε στο υπουργικό συμβούλιο ο κ. Κότσα, τα κρούσματα του στελέχους Δέλτα στην Τουρκία ανήλθαν στα 750, έναντι 284 μία εβδομάδα νωρίτερα.

Συνολικά τα κρούσματα στη γειτονική χώρα αυξήθηκαν κατά 20% αυτό το Σαββατοκύριακο σε σχέση με το προηγούμενο, είπε ο κ. Κότσα.

Η Άγκυρα χαλάρωσε τους περιορισμούς για τον κορωνοϊό την 1η Ιουλίου καθώς τα ημερήσια κρούσματα είχαν πέσει στα 5.000 από τα 60.000 κατά την κορύφωση του Απριλίου. Ωστόσο ο κ. Κότσα ανακοίνωσε ότι τα νέα στοιχεία δείχνουν άνοδο.

Διαβάστε επίσης:

«Οι αυξήσεις αυτές καταγράφονται περισσότερο στις περιοχές όπου είναι χαμηλά τα ποσοστά εμβολιασμού», είπε ο Τούρκος υπουργός σε δημοσιογράφους μετά το υπουργικό συμβούλιο της Δευτέρας, τονίζοντας την αύξηση στις επαρχίες της νοτιοανατολικής Τουρκίας.

Η Τουρκία έχει ήδη καταγράψει 5,5 εκατ. κρούσματα και 50.000 θανάτους συνολικά. Πάνω από 38 εκατ. πολίτες έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση σε σύνολο 84 εκατ. κατοίκων.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή